Fakundo Kampaco (MN Press)
Fakundo Kampaco (MN Press)

Za Partizan prošao, za Baskoniju nije: Kampaco suspendovan

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 12:22

Nije prošla žalba Reala

Iako je pravio scene protiv Bajerna u prvom kolu kada je kao pobesnili pas krenuo ka sudiji, Fakundo Kampaco igrao je protiv Partizan Mozzart Beta u drugoj rundi Evrolige.

Elitno takmičenje donelo je odluku da suspenduje Argentinca, ali je Real u poslednjem momentu uložio žalbu, zbog koje prvobitna odluka Evrolige nije bila konačna, pa je Kamapco imao pravo da igra protiv crno-belih. Na tom duelu postigao je osam poena, imao je i šest skokova i čak 11 asistencija. Bio je jedan od najzaslužnijih za seriju Reala i na kraju pobedu Madriđana 93:86.

Izabrane vesti

Četiri dana, kasnije Disciplinska komisija Evrolige je odbila žalbu Reala, pa Kampaco neće moći da pomogne ekipi u trećem kolu protiv Baskonije, ali će biti na raspolaganju Ćusu Mateu za okršaj sa Panatinaikosom. Ovo su dve veoma važne utakmice za „kraljeviće“, koji su katastrofalno počeli sezonu, pre svega u ACB ligi, dok su u Evroligi na učinku od jedne pobede i jednog poraza.


Podsećanja radi, Kampaco je suspendovan zbog „manjka poštovanja prema sudijama“, koje su ga isključile na osam sekundi do kraja meča sa Bajernom. On je smatrao da je fauliran na šutu za tri poena, arbitri su drugačije videli situaciju pa je temperamentni Fakundo rešio da se ako treba i fizički obračuna sa njima.

Na njegovu sreću, smirili su ga saigrači, inače bi ova suspenzija bila još duža...


tagovi

Fakundo KampacoKK Real MadridKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara