""
""

Za dlaku! Srpske devojke u dramatičnoj završnici izgubile od Turske u četvrtfinalu SP

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.10.14. | 19:41

Naše devojke imale šut za produžetak, ali nisu uspele da naprave iznenađenje

Srpske devojke ipak nisu uspele da iznenade Tursku u četvrtfinalu Svetskog šampionata na njihovom terenu! Posle dramatične završnice izabranice Marine Maljković izgubile su sa 61:62 (18:13, 6:17, 17:10, 21:21), tako da su Turkinje prošle u polufinale, dok će naše devojke takmičenje nastaviti borbama za plasman od petog do osmog mesta.

Naše devojke su sasvim solidno ušle u meč, bilo je vidljivo da se nisu uplašile atmosfere u dvorani, ali su posle prve deonice ipak imale zaostatak od pet poena. Sav svoj potencijal Srpkinje su pokazale u drugoj četvrtini, kada su zategle odbranu, krenuo je i šut i taj deo igre dobili smo sa čak 17:6. 

Izabrane vesti

Izabranice Marine Maljković na odmor su otišle sa plus šest, što je predstavljalo lepu zalihu pred nastavak. 

Po povratku na parket naše devojke ubacuju dve vezane trojke (Milovanović i Milica Dabović) i Srbija dolazi do najveće razlike na meču - 36:26. Dugo smo uspevali da prednost držimo na našoj strani, čak smo i u skoku počeli da pariramo domaćim košarkašicama, ali u finišu trećeg dela koš ne postižemo skoro tri minuta što Turska koristi i potpuno preokreće rezultat - 41:40.  

Nažalost, ta serija našeg tima bez poena produžila se i u poslednjih deset minuta, pa tako Srbija prve poene ubacuje tek na 7.43 do kraja. Pogodila je Ajduković. Uspele su srpske dame i da izjednače trojkom Nevene Milovanović (45:45), ali onda su Tirkinje ponovo napravile mini seriju od 6:0 i stekle veliku prednost. Srpkinjama je u ključnim trenucima (poslednja tri minuta) počelo da ponestaje ideja u napadu.

Ipak, sam finiš bio je ultra zanimljiv. Uspeli smo zahvaljujući trojkama (Jovanović i Milovanović) da se potpuno vratimo, čak smo iimali šut za produžetak, ali posle promašaja za tri, Radočaj je ubacila za dva i to je bilo to. Do kraja je ostalo tek nešto više od jedne sekunde. Više nije bilo nikakvih šansi...  

Sanders sa 14 poena bila je najbolja u domaćoj selekciji, dok je naš tim predvodila Milica Dabović (18). Nevena Milovanović ubacila je 16 koševa, a Jelena Milovanović 11. 

(foto: MN Press)


tagovi

košarka ženeSvetsko prvenstvo za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara