I Alaba kod Zahavija

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.03.20. | 13:03

Bavarci trljaju ruke?

Još jedan fudbaler Bajerna promenio je agenta. Još jedan od startera i najvažnijih igrača. Koliko god da su drhtali prošlog avgusta kada se na takav potez odlučio Robert Levandovski - gotovo svi mediji masovno su poleteli da objave kako je to ustvari prvi korak ka transferu u Real Madrid - ljudi iz uprave bavarskog giganta na kraju su se zadovoljno smeškali, jer Leva je stavio paraf na novi ugovor do 2023. Sada se nadaju da će rasplet biti isti i sa Davidom Alabom

Izraelac Pini Zahavi obezbedio je Bajernu da ima Levandovskog praktično do kraja karijere. Pouzdanom austrijskom defanzivcu, jednom od najtgraženijih na svetu, aktuelni ugovor ističe na leto 2021, a interesenti već skoro pune dve godine stoje u redu. 

Izabrane vesti

Bilo je naklapanja poslednjih meseci da bi Alaba mogao da napusti Minhen. Kao naredna destinacija pominjala se Barselona, zatim su u ga stavljali u kontekst priče koja se bavila "traganjem" za Marselovom zamenom u Madridu, da bi se na kraju navodno uključio i Pep Gvardiola, odnosno njegov Mančester Siti.

Niko od pomenutih klubova nije stupio u kontakt sa Bajernom, mada je Austrijanac umeo tu i tamo da izjavi kako ga "interesuju novi izazovi". Možda je ono što je sprečavalo sve te klubove da uđu u ozbiljnu priču činjenica da David Alaba nema izlaznu klauzulu, a kako se nalazi u najboljim godinama Bajern bi za njega izvesno tražio "ludačko" obeštećenje.

Ako ćemo po primeru Roberta Levandovskog promena menadžerske agencije od strane Davida Alabe trebalo bi da bude plus za Bajern. Do isteka njegovog ugovora preostalo je tek nešto više od godinu dana, što će reći da je predstojeće leto ključno za Bavarce.

Zahavi i Bajern ponovo idu za sto...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara