Vršac i Sloboda se dokazuju pred kamerama, Napredak grabi ka vrhu tabele

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.11.19. | 09:22

Klonferi moraju do pobede protiv Metalca

Nakon neverovatno uzbudljivog šestog kola Košarkaške lige Srbije u kojima su tri utakmice rešavane bukvalno u poslednjim trenucima, vreme je da se okrenemo novom setu utakmica, koje bi dodatno mogle da nam razreše ko bi mogao da naredne sezone „otputuje“ u ABA 2 ligu, a ko da se pridruži drugoligašima.

Pre nego što uopšte krenemo sa najavom utakmica, da pojasnimo propozicije. Dve prvoplasirane ekipe na kraju takmičenja obezbediće plasman na Jadran za narednu takmičarsku sezonu (ali gledajući prethodne sezone, to se proširi po pravilu na prve tri ekipe), a ukoliko se desi da Borac, Dinamik ili Novi Pazar osvoje ABA 2 ligu, tada će i četvrtoplasirani tim na kraju regularnog dela otići u ovo nadmetanje.

Izabrane vesti

Stvari su takve da je borba za ove pozicije od samog starta prilično neizvesna. Tako, jedina dva tima koja su se od starta odvojila na tabeli jesu Borac i Zlatibor, dok ih nakon toga sledi grupa od čak pet ekipa koje imaju učinak od četiri pobede i dva poraza.

Subotnji program doneće duel upravo dve takve ekipe i to pred TV kamerama. U popularnom „Milenijumu“ u Vršcu (Arena Sport 4, 18.00), istoimeni domaćin dočekaće veoma kvalitetnu i poletnu ekipu Slobode iz Užica.

Ere su u prethodnom kolu odigrale jedan od najuzbudljivijih susreta Košarkaške lige Srbije u poslednjih nekoliko godina protiv Napretka u svom Velikom parku. Krajnji rezultat bio je 103:101 za Užičane nakon produžetka i toliko uspona, padova i preokreta.

Tu utakmicu obeležio je Dušan Kutlešić, koji je došao do čak 40 poena i koji je proglašen za najboljeg igrača kola. Pratio ga je isto tako odlični Dimitrije Nikolić, tako da se može reći da Sloboda u odličnom raspoloženju stiže u Vršac.

Sa druge strane, večerašnji domaćini su u prethodnom kolu poraženi na teškom gostovanju protiv Dinamika. A da stvari budu još nezgodnije, klub je u međuvremenu napustio i njihov najbolji igrač, Ljubomir Čampara. Stoga, Vršačani će morati dodatno da zbiju redove ukoliko budu želeli da upišu novu pobedu.

Samo pola časa kasnije u Naselju „Braće Jerković“ počeće duel koji će imati veliki rezultatski značaj za domaćina. OKK Beograd za sada nema nijedan trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije i meč protiv Metalca sada spada u kategoriju „biti ili ne biti“. Sa druge strane, Valjevci uprkos kašnjenju sa pripremama i brojnim problemima na početku sezone imaju dve pobede i nešto mirniji ulaze u večerašnji susret.

Pokušaće za domaće Novak Musić da izvuče još jednu odličnu partiju iz rukava i povuče ih ka trijumfu, dok će goste napred predvoditi Aleksa Stepanović koji za sada prosečno beleži oko 16 poena po utakmici. Bilo kako bilo, sigurno je da nas na Voždovcu očekuje užasno napet i neizvestan duel do samog kraja.

U Aleksincu verovatno još uvek razmišljaju o toj neverovatnoj završnici meča sa Slobodom u Užicu, ali već moraju da se okrenu dalje i pažnju usmere na duel sa sastavom Mladosti iz Zemuna ove subotnje večeri.

Iako u varošici sa juga Srbije tvrde da njihovom sastavu najviše odgovara igra na mali broj poena, Napredak je pokazao da vrlo lako može da parira protivnicima i kada se ritam ubrza. S obzirom na to da Zemunci spadaju u red ekipa koje igraju prilično efikasno, može se reći da nas u Aleksincu očekuje pravi festival „run&gun“ košarke.

Napredak je odlično krenuo u novu sezonu i, iako se tek priključio prvom karavanu, beleži sjajne partije i trenutno se nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli. Ekipa igra timski, odmereno i staloženo u najvažnijim trenucima, pa se može reći da je favorit i protiv Mladosti na domaćem parketu.

Ekipa Dinamika će, nakon poraza od Lovćena i Napretka iz Aleksinca pokušati da veže i treću uzastopnu pobedu u svim takmičenjima protiv Kolubare. Lazarevčani jesu za sada pokazivali znatno bolje partije na domaćem parketu, tako da bi večeras mogli da zadaju određene probleme Dorćolcima, koje sigurno delimično stiže i umor zbog borbe na dva fronta.

Za kraj dana, u Starim Banovcima će se nadati prekidu katastrofalne serije od pet poraza. Dunav dočekuje Tamiš pred domaćim navijačima i želeće da se trgne iz letargije u koju je zapao nakon fascinantnog trijumfa nad Vojvodinom u prvom kolu od čak 49 poena razlike. Sa druge strane, Pančevci od početka igraju po sistemu toplo-hladno, ali mogu da budu zadovoljni, jer su smešteni tačno na sredini tabele.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 7. KOLO

Subota
18.00: (2,55) Vršac (14,50) Sloboda (1,60) 
18.30: (1,80) OKK Beograd (14,50) Metalac (2,15) 
19.00: Napredak - Mladost
19.30: (7,50) Kolubara (23,00) Dinamik
 (1,10) 
20.00: (1,80) Dunav (14,50) Tamiš (2,15) 

Nedelja
18.00: Zlatibor - Borac
18.00: OKK Novi Pazar - Vojvodina

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara