Komentari na vest

Vojvodina sve jača: Stiže najbolji plejmejker prvenstva Litvanije

I

Immobile

pre 19 dana

Ne treba puno trošiti reči i komentarisati brojke u litvanskom prvenstvu, koje je bitno samo od polufinala. Tri ekipe su ozbiljne, jedna ima jak budžet: Žalgiris, Rytas, Wolves. I postoji 4. ekipa koja iznenadi s vremena na vreme Lietkabelis koji sa klupe vodi Nenad Čanak. Ali taj tim ove godine neće biti ni približno onom timu od prošle godine, odlaskom Syrvidisa, Orelika, Nikole Popovića. Deluje da će biti sredina tabele bez bilo kakvih ambicija. Lietkabelis oporavlja karijere Pecarskom, Kalaicakisu... Koliko je ova rečenica sa početka teksta validna, govori i podatak da je drugog strelca litvanske lige Justasa Furmanavičiusa potpisao Borac Čačak, igrač koji je igrao u ekipi sa Strahinjom Mićovićem i Aleksandrom Mareljom, ekipa koja je drugi deo sezone igrala sa 9 igrača u rosteru, reč je o Jonavi. Skuči Smit će biti i više nego dobar igrač za KLS i tu Aba 2 ligu, jer je već bio na ovom podnevlju i ne postoji period adaptacije na ligu, a igraće niži rang. Vojvodina će biti prvi favorit za ulazak u Aba 1 ligu iako ćemo videti šta će se tu događati, hoće li se ukidati ti sramotni nacionalni ključevi i da li će se postojanje te lige dovoditi u pitanje ako je plasman iz iste nebitan i ne donosi mesto u Evroligi? Ima dosta pitanja, a odgovora nigde. Vojvodina kao klub nije za komentarisanje, niti imaju rezultate, a imaju resurse u poslednjih 5 godina niti proizvode igrače. Razni stranački podobni tipusi vršljaju klubom, ponašaju se banditski i uljuljkano. To navijači vide i zato je u hali 200-300 ljudi. Gde je škola košarke Vojvodine? Jel ne postoje uslovi da takvo ime sa gradom koji stoji iza njega napravi respektabilnu školu iz koje će izlaziti domaći igrači? Neki za prvi tim, neki za koledž, neki za inostranstvo... Pre su kukali, jao ote nam Hemofarm sve, ne možemo ništa... I tačno je to bilo, ti vapaji tadašnjih ljudi, ali spomenuo je jedan čovek u komentarima jednu interesantnu generaciju koja je takođe bila raščerupana. Ko im sada otima igrače? Sports World? Taj Sports World najbolje radi u Vojvodini, imaju igrače i za reprezentativne mlađe kategorije i jako perspektivne igrače. NS Stars kog je Vojvodina asimilovala? Difens koji igra privatne lige? Novi Sad ima pretalentovanu decu koju ne pravi Vojvodina, zašto? Zato što nemaju struku, upravo zbog takvih poltrona i šlihtara koji defiluju tim klubom. KK Vojvodina Novi Sad sa svojim potencijalom koji ima i istorijom mora da bude glavni košarkaški razvojni centar u tom regionu.
L

Liman

pre 19 dana

Vojvodina je bila na putu da postane,vrhunski klub 2005.god.Igrali su u ABA ligi,sa svim domaćim igračima i plasirali se na završni turnir u Sarajevu.Nikada velika dvorana Spensa ,nije bila punija iz utakmice u utakmicu 8000 ljudi,pa I više..Tada su priliku da se razvijaju kao igrači kod trenera Gasica,dobijali klinci,Tepic,Milošević, Golubovic,Paunic,Kojadinovic,Plesnic,Scekic,Djordjevic,Ivanović, Dozet ....i svi napravili zavidne karijere u Evropi.. E,to je bila prava priča za Vosu,a ovo danas je politički klub,bez jasne ideje,samo neko laprdanje Rebrace i trošenje para,na isluzene igrače. To nije potrebno nama Novosadjanima,koji obožavam našu Vojvodinu.Ista priča, samo Crnogorski kadar u fudbalu...
I

Immobile

pre 19 dana

Bravo za komentar!!! Najbolji komentar koji sam pročitao, Rebrač koji da nije dobio funkciju u Vojvodini bio bi gladan, ne figurativno nego doslovno rečeno. Politički istruirani kadrovi vršljaju po tom klubu i ko god nije podoban, nema šta da traži.
S

Sumar

pre 19 dana

Meni nije jasno sta ova Vojvodina, pokusava sa ovim igracima, kada nece videti prvu Aba ligu, jer da bi je igrali mora neki domaci klub da ispadne, zbog ogranicenog broja klubova, koji mogu da ucestvuju iz jedne zemlje, a to se nece nikad desiti.
N

NN3

pre 19 dana

Šta je sa Kaningemom i Tompsonom? Mislim, pretpostavljam da nisu ostali, ali nema nigde nikakvih informacija ni da su napustili. Zanima me gde će igrati sledeću sezonu, pogotovo Kaningem. Šteta, odlični igrači za KLS i gledanje..
D

Drvo

pre 19 dana

Miško komerc
S

Srki987

pre 19 dana

Ali vest o košarci, a vi pišete srpski ljubitelji fudbala!? Dobro pojačanje za Vošu, dobar igrač.
D

Donnie Brasco

pre 19 dana

Filip Rebrača pojačanje????