Džordan Dingl (©KK Vojvodina)
Džordan Dingl (©KK Vojvodina)

Vojvodina dovela kombo beka iz SAD

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.24. | 17:21

Veliko pojačanje u Novom Sadu

Nakon što je ojačala poziciju centra, Vojvodina radi i na pojačanjima za spoljne pozicije, te u novu sezonu ulazi sa još jednim novim imenom. Iz Amerike nam stiže dvadesetčetvorogodišnji kombo bek Džordan Dingl, koji je u prethodnoj sezoni završio sa univerzitetskom košarkom na Sent Džons Red Storm. Tu je postizao 11,6 poena po utakmici, 1,6 asistencija i 1,9 skokova.

Prethodno je igrao za Pensilvanija Kvejkers gde je u Ajvi ligi proglašen za rukuja godine nakon zabeleženih 13,5 poena, 2,3 asistencije i 3,4 skoka po utakmici u prvoj sezoni. Dve godine kasnije u toj ligi postizao je 20,9 poena, uz 2,4 asistencije i 3,6 skokova u 26 utakmica, a kao najveći uspeh beleži mu se sezona 2022/23 kada je ubacivao 23,4 poena, te još 2,3 podeljene i 3,6 uhvaćenih lopti po utakmici. Sjajni rezultati obezbedili su mu titulu igrača 2023. godine Ajvi lige.

Izabrane vesti

Dingl je visok 190 centimetara i igra na poziciji kombo beka.

Pre Dingla, Vojvodina je angažovala Miloša Stajčića, Filipa Rebraču i Marka Jagodić Kuridžu. Ugovori su produženi sa kapitenom Markom Ljubičićem, Stefanom Savićem i Lukom Ašćerićem.



tagovi

KK VojvodinaABA ligaKošarkaški transferiDžordan Dingl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara