Kenan Kamenjaš (©ABA League/Igokea/Marija Vuruna)
Kenan Kamenjaš (©ABA League/Igokea/Marija Vuruna)

Vlade Jovanović već dobio pojačanje, Kenan Kamenjaš u Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 20:07

Potpisi se nižu kao na traci

Juče je Budućnost razrešila veliku dilemu, Dragan Bokan i aktuelna uprava ostaju na čelu kluba. Odmah potom potpisi su krenuli da se nižu kao na traci. Prvo je na mesto šefa struke postavljen Vladimir Jovanović, a ubrzo zatim je saradnju sa klubom produžio Petar Popović. Sada je predstavljeno i prvo pojačanje - doskorašnji centar Studentskog centra Kenan Kamenjaš.

Kako je na sajtu kluba obelodanjeno, on će u ekipi doskorašnjeg trenera Mege igrati naredne takmičarske godine kao pozajmljni igrač podgoričkih Studenata.

Izabrane vesti

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u sezoni za nama kao debitant u ABA ligi statistički bio najkorisniji igrač takmičenja. Beležio je prosečno 14,3 poena i 8,4 skoka po meču, uz prosečan indeks 21,04. Izabran je i u idealnu petorku regionalnog prvenstva. Malo je reći da je prošao "probu" u filijali Budućnosti.

U Studentski centar je stigao iz sarajevskih Sparsa. Kao član kluba iz glavnog grada Bosne i Hercegovine bio je najbolji igrač ABA 2 lige u sezoni 2020/21 (prosečan indeks 26,1).

Budućnost tako ima četiri igrača u rosteru, pošto su ugovorima za klub vezani još samo Igor Drobnjak i Edin Atić. Vijesti su najavile i mogući dolazak Flečera Megija iz Studentskog centra, dok se očekuju pregovori sa Zoranom i Danilom Nikolićem oko nastavka saradnje. Neizvesna je i sudbina dugogodišnjeg kapitena Suada Šehovića.

Sastav iz glavnog grada Crne Gore će se i naredne sezone takmičiti u Evrokupu, a u grupnoj fazi je za rivale dobio Hapoel Tel Aviv, Gran Kanariju, Trento, Turk Telekom, Promiteas, Pariz, Hamburg Tauerse, Šlonsk i London Lajonse.



tagovi

Kenan KamenjašBudućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara