Vlade Jovanović (©MN Press)
Vlade Jovanović (©MN Press)

Vlade Jovanović doneo novu energiju u Spartak, pobeda za proboj ka vrhu tabele

Vreme čitanja: 6min | sub. 02.12.23. | 23:08

Ubedljiv trijumf Subotičana pred gostovanje u Čačku

Košarkaši Spartaka ubedljivo su savladali Radnički iz Kragujevca sa 86:61 i tako sebe stavili u odličnu pozciju pred gostovanje u Čačku.

Pred negde oko 1.000 raspoloženih gledalaca u Hali Sportova izabranici Vlade Jovanovića upisali su petu vezanu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije i tako se sa skorom 8-3 ozbiljno približili vodećim ekipama Vršca i Vojvodine. Tokom cele utakmice košarkaši Spartaka bili su bolji rival, gosti iz Kragujevca su osim u prvih dva minuta sve vreme bili u inferiornom položaju i vijali dvocifren zaostatak. Koliko su se sve kockice na ovoj utakmici poklopile govori i podatak da su skoro svi igrači Spartaka imali sličan, jednak broj poena što je jasan pokazatelj timske igre. Bez obzira na izostanak povređenog Marka Tejića kao i Dušana Kutlešića, plavo-beli nisu imali većih problema.

Izabrane vesti

Pavle Stepanović se odlično nametnuo na mestu Tejića i sasvim sigurno da će stručni štab moći i više od njega u utakmicama koje predstoje. Košarkaši Radničkog su delovali potpuno odsutno, imali su čak 13 izgubljenih lopti i izgleda da ih je ispuštena prednost na početku utakmice totalno poremetila, izuzev dobro raspoloženog Labovića koji je uz Nikolića bio i najefikasniji u redovima gostiju. Ekipu Spartaka su napustili Aleksa Ilić i Slaven Čupković koji su sporazumno raskinuli saradnju sa klubom, međutim njihov izostanak nije bio primetan, već je nešto drugo kao i na prethodnoj utakmici svima upalo u oči. To je fenomenalni Luka Cerovina, igrač koji definitivno pravi razliku na parketu.

Najefikasniji u Subotičkoj ekipi bili su Cerovina sa 13 i Cvetković sa 11, dok su kod gostiju najefikasniji bili Labović sa 13 i Nikolić sa 14 poena.

-------------------------

SPARTAK – SPD RADNIČKI KRAGUJEVAC 86:61

/25:13, 19:20, 13:14, 29:14/

Hala sportova, Subotica.

Sudije: Siniša Prpa, Stefan Ćalić , Vojkan Živković

SPARTAK : Bojić 10 (7 sk), Cvetković 11, Medarević 10, Milisavljević 5, Radosavljević 9, Barna 8, Cerovina 13, Kutlešić, Milijašević 2, Nagulić, Sokolović 8, Stepanović 10 (7 sk)

RADNIČKI : Čabrilo 5 , Kroft 8 , Đerasimović , Labović 13 , Nikolić 14 , Blagojević 2 , Dautović 4 , Dobrašinović , Milosavljević Đ 6 , Kovačević , Nikolić 9 , Vasilić

-------------------------

Od starta utakmice košarkaši Radničkog pritisli su odbranu domaćih i ušli su u seriju 8-2 ,međutim svega dva minuta bilo je dovoljno izabranicima Vlade Jovanovića da sa zakašnjnjem upale motore i preokrenu situaciju svoju korist. Najpre su sa linije slobodnih bacanja pogađali Radosavljević i Madarević da bi Milisavljević sa dve fantastične trojke doveo svoj tim u dvocifrenu prednost koja se održala do kraja prve četvrtine. (25-15) . U drugoj četvrtini košarkaši Radničkog bili su nešto efikasniji nego u prvoj ali nedovoljno kako bi zaustavili nalete domaćih. Iznad svih na parketu delovao je Luka Cerovina, novopridošli košarkaš Spartaka iz Nanta koji je bez imalo problema pravio šou ispod koša Kragujevčana.

Odlična timska igra posebno kada su odbici ispod koša u pitanju i fizička nadmoć Bojića u reketu bili su nerešiv problem za goste. Pred sam kraj poluvrmena, nosilac igre Radničkog u tom periodu, naturalizovani Gruzin Kroft se vrlo lukavo odvojio i postigao trojku za smanjenje zaostatka na 44:33. Sa tim rezultatom se na pauzu i otišlo. Početkom treće četvrtine košarkaši Spartaka forsirali su dosta pretenciozne šuteve za tri poena iz situacija kada je bilo drugih rešenja što se odrazilo i na manji broj koševa u tih nekoliko minuta. Na njihovu sreću greške je imao ko da ispravi. Prvo je Cerovina probio led, da bi nakon nesportske lične greške gostiju i poena Milisavljevića, Radosavljević trojkom iz levog ugla ponovo razmrdao svoje saigrače za +20 i najveću prednost na utakmici do tada.

Sa druge strane najviše se isticao Labović koji je sam zapošinjao i završavao akcije i uz Dautovića i Đerasimovića sveo zaostatak na kraju treće četvrtine na -10 (47:57). U završnoj četvrtini igra je bila koš za koš bez promašenih šuteva i rezultatska razlika se održavala na deset poena sve do dve trojke Cvetkovića kada su beli pobegli na šesnaest poena razlike. Do kraja su košarkaši Spartaka samo debljali statistiku i svojim atraktivnim potezima pre svega kapitena Barne i Medarevića kao i gorepomenutog Cvetkovića sasvim zasluženo savladili svog danas apsolutno dezorjentisanog rivala.

Šef stručnog štaba domaće ekipe Vladimir Jovanović i prvotimac Andrija Bojić na kofenreciji za medije nakon utakmice složili su se da je pobeda bila apsolutno zalužena ali je Jovanović imao nešto oštriji komentar kada je igra njegove ekipe u pitanju.

"Čestitao bih mojoj ekipi na zasluženoj pobedi. Imali smo tri nedelje jako težak ritam, tempo i utakmice. Mislim da smo ostvarili cilj u ovih preko 6 utakmica i balon na Zlatiboru. Čeka nas još teži raspored, ne smemo da padnemo. Več sledeće kolo jako bitna utakmica u Čačku gde moramo ići na pobedu. Što se tiče današnjeg susreta bili smo bolji, imali smo 12 skokova više što je pokzatelj energije i nadam se da ćemo nasatviti u istom ritmu", poručio je Bojić te prepustio reč Jovanoviću:

"Pre svega želeo bih da se zahvalim publici, subota veče, loše vreme a opet su bili tu da nas podrže i pozivam ih da nastave da dolaze u što većem broju. Mi smo njima dužni da uzvratimo podrsku dobrim igrama i da oni nama budu šesti igrač. Radnički je ekipa iz vrha tabele, bez obzira na raspored a pogotovo imajući u vidu kakav je naš trenutno. Sve ovo što je Bojić pričao je istina ali smatram da nismo ispunili cilj ali smo na dobrom putu. Moramo nastaviti da koračamo, ne previše brzo, ne previše sporo, već tačno kako teeba i mora. Ova utakmica je kao i sve druge bila takva da smo imali periode jako dobre igre na oba kraja terena a posle toga pad koncentracije. U trećoj četvrtini smo im dozvolili da se ne mogu reći vrate, ali priprete i ugroze nas. Moram i da pohvalim moje momke, energija je bila na visoikom nivou ali utakmica mora da bude pedantnija u smislu egzekucije onoga što smo se dogovorili. Primetili ste da imamo dosta problema u rosteru, duže odsustvo Tejića i sveža povreda Kutlešića na trenigu. Čestitao bih radničkom na svemu do ovog trenutnka i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva", poručio je Jovanović.

Nekadašnji strateg Partizana, Budućnosti i Mege se nadovezao na pitanje o dominaciji na skoku tokom utakmice...

"Selekcija je takva da će svako imati priliku da igra, za trenera najbolji mogući scenario je da svi koji uđu daju svoj doprinos, ali nije uvek tako. Sezona je jako duga, nisam mislio da će sa obzirom da je KLS i baloni u ABA 2 ligi raspored biti ovakav međutim mi smo od kada sam došao u nekom ULEB kup ritmu, možda čak i jače od toga. Imamo odlične uslove, daleko od toga ali teško je igrati u ovakvom ritmu. Nadam se će ovi mladi momci ispuniti svoje ciljeve i iskoristiti minute , ne da ih ja ćašćavam nego da ih oni zasluže u zajedničkom interesdu kako njih tako i mene i kluba".

Pred Subotičanima je težak i kao i do sada gust raspored. Očekuje ih susret sa Čakom 94 u Čačku zatim duel sa OKK Beogradom te gostovanje u Leskovcu pred balon ABA 2 lige u Mostaru. Na sve to pred njima je i susret Kupa Srbije protiv Dunava u Starim Banovcima već u sredu. Sa druge strane Kragujevčani nemaju nimalo lakši raspored do kraja jesenjeg dela KLS-a očekuje ih utakmice sa Vršcem i Metalcem u Valjevu kao i utakmice sa Dinamikom i Zlatiborom.

Piše: Oliver NAGEL



tagovi

KK Spartak SuboticaVlade JovanovićAndrija Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara