Vlade Divac ušao u Kuću slavnih: Hoću zlato iz Kine na poklon

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.19. | 09:48

Čak 16 sezona igrao u NBA ligi

Dobila je Srbija još jednog, četvrtog predstavnika u košarkaškoj Kući slavnih u Springfildu. Posle Bore Stankovića, Dražena Dalipagića i profesora Ace Nikolića, primljen je i legendarni as Vlade Divac.

Bio je Divac jedan od evropskih pionira u američkoj NBA ligi, gde je igrao čak 16 sezona i stekao istinski status legende. Srpski centar je nosio dresove Lejkersa, Šarlota i Sakramenta, a karijeru je završio sa više od 13.000 koševa, 3.000 asistencija i 1.500 blokada.
Drago mi je zbog mene i moje familije. Mojih saigrača, trenera, navijača, svih koji su me podržavali tokom svih ovih godina. Kada sam počinjao da igram košarku nikada se nisam nadao da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se to desilo. Ušao sam u odabrano društvo", rekao je Divac, prenosi Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Kao reprezentativac Jugoslavije, Vlade Divac je osvojio dva svetska i tri evropska prvenstva, kao i dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama. Upravo jednu medalju sa aktuelnog Mundobasketa, legendarni as je poželeo kao poklon za ovaj svoj uspeh.
Malopre sam se čuo sa Bogdanom i Bjelicom. Čestitali su mi ulazak u Kuću slavnih. Rekao sam im da poklone ne primam, samo zlato. Momci, donesite mi zlatnu medalju”, poručio je Vlade Divac.

Pored legendarnog srpskog košarkaša, u Kuću slavnih su u generaciji 2019. primljeni i Pol Vestfal, Al Etls, Sidni Monkrif, Bobi Džons, Čak Kuper, Bil Fič, Džek Sikma i Tereza Vederspun, kao i timovi Tenesija iz perioda 1957-59. godine.

Foto: Reuters


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara