Virtus lako s Venecijom, Teo 16 poena i 1/11 za tri, Marković na asistenciju do dabl-dabla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 23:30

Prštale asistencije i dobri potezi, već 17. pobeda tima Saše Đorđevića u italijanskom prvenstvu - 83:71

Sasarijev kiks protiv Trenta (87:90) iskoristio je Virtus koji je šestom ligaškom pobedom u nizu uvećao razliku na tabeli italijanskog prvenstva uoči perioda s nekoliko vrlo teških utakmica. Virtus je kao gost rutinski dobio Veneciju rezultatom 83:71, a iako je praktično sve bilo rešeno tek polovinom poslednje deonice tim Saše Đorđevića je praktično još od finiša prvog poluvremena držao solidnu distancu koja do kraja nije bila ugrožena.

Sredinom treće deonice Virtus je stigao do prve dvocifrene prednosti, ali je Venecija ubrzo uspela da se vrati, mada nije išla ispod šest poena zaostatka. Bar ne do početka četvrtog perioda, kada je u jednom trenutku bilo 67:63 za Virtus. To je bio praktično poslednji trzaj Venecije i pokušaj da se rezultatski uključi za pobedu. Virtus je ubrzo spojio seriju 13:1, pa je rezultat na semaforu glasio 80:64, a kada su gosti imali i maksimalnu razliku i faktički rešenu utakmicu u svoju korist.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač Virtusa bio je Vins Hanter sa 17 poena za 16 minuta na parketu. Miloš Teodosić je odigrao 33 minuta i ubacio 16 poena, ali je iz igre šutirao 5/17! Od toga neverovatnih 1/11 za tri poena... Na sve to podelio je i sedam asistencija. Stefan Marković je uzeo najveću porciju minuta (35) i nedostajala mu je samo jedna asistencija da upiše dabl-dabl. Meč je završio sa 12 poena (4/8 iz igre, 2/3 za tri), te devet završnih dodavanja i četiri skoka. Treći srpski igrač u redovima Virtusa Stefan Nikolić odgledao je utakmicu s klupe za rezerve.  

Kod domaćina najefikasniji bio je Majkl Bramos sa 21 poenom, dok je Ostin Dej imao 13 poena i šest skokova. Majkl Vat je upisao dabl-dabl sa po 10 poena i skokova.  

Foto: reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara