Virtus igra prelepu košarku: Teo bez gledanja, pa kroz celu petorku, onda i Pefi preko glave... Armani nije izdržao

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.12.19. | 17:22

Srpski košarkaši u prvom planu u Bolonji, ekipa Aleksandra Đorđevića ostavila sjajan utisak protiv evroligaša - 83:70

Reč koja opisuje ono što je Miloš Teodosić danas radio protiv Armanija je - magija. A i Stefan Marković se pridružio, Virtus je blistao, dobio derbi i pružio svojim navijačima pravo uživanje. Iako ove godine igra u Evrokupu, košarka koju je danas Virtus demonstrirao je evroligaška. A potezi Tea i Pefija - majstorski. Za uživanje. Bez gledanja, pa iza leđa, pa kroz celu petorku... To su potezi zbog kojih se plaća karta i ide na utakmice. I na kraju pobeda od 83:70. To je na kraju krajeva i najvažnije.

Teodosić je utakmicu završio sa 15 poena i šest asistencija, iako ga trojke nisu toliko išle - 3/10. Stefan Marković je imao osam poena i čak 12 asistencija! Vladimir Micov je odigrao odlično za Armani i meč završio sa 16 poena, iako ga nije slušao šut za dva, a Serhio Rodrigez je dao 19. Nemanja Nedović nije igrao zbog povrede.

Izabrane vesti

Meč je počeo tako što je Teodosić izašao iz bloka i pogodio trojku. To je bila odmah rukavica u lice protivniku i pokazatelj da je u Bolonji jako teško igrati. Pokazao je srpski majstor da nije stigao u Italiju samo da ubacuje koševe, već i da pravi spektakl, a upravo je spektakularna bila njegova asistencija bez gledanja koja je izmamila aplauze navijača u Bolonji.

Virtus je u prvom poluvremenu imao nekoliko raspoloženih igrača, Gembl, Hanter, Galns i Marković su pomagali Teodosiću, a sa druge strane su Armani predvodili Serhio Rodrigez, Vlada Micov, te Luis Skola. Samo po imenima je jasno da je to morala da bude dobra košarka.

I bila je. Još u prvom poluvremenu je Stefan Marković imao strašnu asistenciju ka Hanteru sa dve ruke iza glave, a potom je Teo prošao zadnjom promenom kroz dvojicu, pa pa onda pronašao saigrača dodavanjem kroz trojicu. Naslagao ih je redom. Dovoljno da Virtus ima šest poena razlike na poluvremenu (46:40).

Naravno, imao je Armani svoje adute, a u trećoj deonici se posebno probudio naš Vladimir Micov koji je brzo počeo da rešeta i da rezultatski drži svoj tim u igri, ali je Teo uzvratio paljbom, a Marković asistencijama i Virtus je bio tim koji je imao veće šanse za pobedu na ulasku u poslednju deonicu.

Tamo je Virtus uspeo da odbije napad, Marković je došao do dvocifrenog broja asistencija, tako da se ekipa Aleksandra Đorđevića odbranila i pokazala da ona trenutno vlada italijanskom košarkom.

Gledali smo godinama obračune Teodosića i Rodrigeza u Evroligi, koji spadaju među najbolje plejmejkere u ovom veku na Starom kontinentu, a ovoga puta su ljubitelji košarke u Bolonji imali to zadovoljstvo da ih gledaju na delu uživo. I moramo da im zavidimo na tome.

Ponovo sudari Virtusa i Olimpije privlače pažnju ne samo poklonika košarke na Čizmi, već i šire. To važi i za Srbiju, koja prati učinke Đorđevića, Teodosića, Markovića i Nikolića. Iz posebnog ugla Virtus prate navijači Partizana, jer to je tim koji će izaći na crtu crno-belima u TOP 16 fazi Evrokupa.

I imali su svi šta da vide. Raspucana partija sa obe strane, uz mnoštvo dobrih poteza. Virtus je objektivno jedan od najtežih protivnika koje su crno-beli mogli da dobiju u Evrokupu. U to nema sumnje.

Sve najbolje poteze možete pogledati klikom OVDE.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara