Luka Vildoza (© Star sport)
Luka Vildoza (© Star sport)

Vildoza za Mozzart Sport: Nigde nema pritiska kao u Pioniru! Ne zaboravljam Niš i navijam za Zvezdu

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.04.24. | 08:42

Argentinac Luka Vildoza, sada član Panatinaikosa, prisetio se perioda koji je proveo u Beogradu. Za naš portal pričao je pred okršaj sa Makabijem u Pioniru (19.00, Sport klub)

Prvi put od prošle sezone, kada je plesao u dresu Crvene zvezde, argentinski bek Luka Vildoza kročiće na parket Pionira. U međuvremenu je crveno-bele boje zamenio zelenom. Ne oduševljava kao što je to radio prošle sezone, ali je uveren da može da pomogne Panatinaikosu u Beogradu u plej-of okršaju protiv Makabija u kome je rezultat izjednačen posle dva meča u Atini. Zato smo i iskoristili njegov dolazak u glavni grad Srbije da ga podsetimo na dane u Zvezdi o kojima priča sa širokim osmehom na licu.

Izabrane vesti

"Baš se osećam lepo, prelepo vreme me je dočekalo u Beogradu. Jedva čekam da istrčim ponovo na parket Pionira, prelepe uspomene me vežu za tu dvoranu. Imao sam odličnu sezonu igrajući na tom parketu u dresu Zvezde. Prvi put mi se dogodilo da budem MVP meseca Evrolige u tom periodu, osećam specijalnu konekciju. Beograd osećam kao drugi dom iz nekoliko razloga", počeo je Vildoza za Mozzart Sport.

Svestan je i Argentinac da nije na onom nivou od prošle sezone kada je uostalom i zapao za oko svima u Panatinaikosu. Kod Ergina Atamana nema veliku minutažu, bio je često i na meti kritika turskog stručnjaka, ali se čini da je sada uhvatio ritam i da je barem donekle pokazao da može da bude onaj igrač koji je donosio pobede Zvezdi.

"Bilo je uspona i padova za mene ove sezone, tu nema dileme. Izgubio sam samopouzdanje, naročito posle povrede. Teško je bilo da se vratim u formu, baš me je mučilo koleno. Sada sam dobro, znam da je već finiš sezone, ali sam sada na 100% i spreman sam da pomognem. Osećam samopouzdanje koje mi je falilo. Radim sve što trener želi od mene. Želim da pokažem talenat i svu sposobnost. Ako je to za pet ili sedam minuta na terenu, ok... Uradiću i to. Kada god kročim na parket želim da pomognem".

Definitivno jeste pomogao na dva meča protiv Makabija u OAKA dvorani. Za vrlo kratko vreme je pokazao da može da uđe u seriju pogođenih šuteva, ali sada to mora da ponovi u Beogradu gde Makabi iz dobro poznatih razloga igra svoje utakmice u elitnom takmičenju.

"Prava bitka nas čeka. Makabi je dosta drugačiji, pre svega zbog stila u napadu. Moramo da se prilagodimo na razne načine na koji igraju jer su ozbiljno talentovani tim i čeka nas bez dileme težak posao u ove dve utakmice u Beogradu".

Prebacili smo temu na srpsku košarku. Tačnije na Crvenu zvezdu i Partizan. Vildoza je među onima koji je očekivao više od večitih rivala ove sezone kada je Evroliga u pitanju.

"Iznenađen sam što nisu u plej-ofu... Baš iznenađen. Mislio sam da će Partizan da se plasira".

Zastaje na trenutak, kao da želi da pronađe pravu formulaciju reči.

"Što se Zvezde tiče, kako su počeli sezonu, mislio sam da će i oni biti u plej-ofu. Žao mi je što nisu uspeli, ali gledao sam bukvalno svaku utakmicu Zvezde u Evroligi koju sam mogao sa mojom devojkom koja je iz Beograda. Čak i kada su izgubili šansu za plasman, ja sam ih pratio, pružao podršku. To je košarka. Nema veze... Možda će sledeće sezone uspeti. Navijam za njih".

Ove rečenice kao da su probudile emocije, lepe... Doduše iz prošlosti.

"Iskustvo za čitav život. Nezaboravno iskustvo zaista. Pre svega Kup u Nišu. Ta utakmica... ta atmosfera, nestvarno, nezaboravno. Ponekad mi tako nasumično uđe ta utakmica u glavu i i dalje ne mogu da verujem kako je bilo. Baš mi je drago kada smo osvojili taj trofej".

Derbiji sa Partizanom su očigledno ostavili poseban utisak. Ipak, Zvezda na kraju nije uspela da savlada Partizan u finalu ABA lige kada se klub iz Humske popeo na tron.

"Žao mi je što nismo ispunili taj cilj, ali i to je sport. Derbi je stvarno nešto posebno, doduše potpuno je različito u Evroligi i ABA ligi. U ABA ligi je pritisak mnogo veći, sve je mnogo luđe".

Za kraj uporedio je kako to izgleda u Srbiji u odnosu na Grčku

"Zato mislim da su različiti debiji Partizan - Zvezda i Olimpijakos - Panatinaikos. Zbog dvorane. U Pioniru baš osetiš publiku, osetiš pritisak. Kada je dvorana veća, bude atmosfera sjajna, tu nema dileme i u Atini i u Beogradu, ali Pionir je nešto specijalno. Nadam se da će Zvezda ove sezone osvojiti ABA ligu, kao što sam rekao... Navijaću", dodao je Vildoza u razgovoru za naš portal.

EVROLIGA PLEJ-OF

TREĆI MEČEVI

Utorak, 30. april

19.00: (2,10) Makabi Tel Aviv (15,0) Panatinaikos (1,90)

20.30: (1,50) Olimpijakos (16,0) Barselona (3,00)

Sreda, 1. maj

19.45: (1,60) Fenerbahče (16,0) Monako (2,65)

20.30: (3,00) Baskonija (16,0) Real Madrid (1,50)

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

18.45: Olimpijakos - Barselona

20.45: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Petak, 3. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Baskonija - Real Madrid

Termini eventualnih petih utakmica biće naknadno objavljeni.



tagovi

Luka VildozaKK Crvena zvezdaKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara