Endrju Vigins (AFP)
Endrju Vigins (AFP)

Vigins nije siguran da li će igrati za Kanadu na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.05.24. | 15:52

Košarkaš Golden stejta propustio i prošlogodišnji Mundobasket na kojem je njegova selekcija uzela bronzano odličje

Prvi put posle 24 godine će košarkaška reprezentacija Kanade učestvovati na Olimpijskim igrama ovog leta, međutim pitanje je da li će na njima biti Endrjua Viginsa. Igrač Golden stejta još nije doneo konačnu odluku oko toga da li će se staviti na raspolaganje selektoru Đordiju Fernandezu.

"Videćemo šta će se desiti i šta će put doneti. Prošle godine su imali sjajno leto kada su se kvalifikovali za Olimpijske igre. Svi ti momci su uradili sjajan posao i zaista priredili šou za celu zemlju. Meni bi bila čast da igram za reprezentaciju", istakao je Vigins.

Izabrane vesti

On je poslednji put državni dres oblačio u kvalifikacijama za OI u Tokiju 2020. godine gde je u proseku postizao 21,7 poena, šest skokova i 2,3 asistencije po utakmici. Nije bio deo tima ni na prošlogodišnjem Mundobasketu na Filipinima gde je njegova selekcija uzela istorijsko bronzano odličje pobedivši u meču za medalju SAD.

Kanada će na najvećom sportskoj smotri u Parizu igrati u Grupa A zajedno sa Australijom i pobednicima FIBA kvalifikacionih turnira u Španiji i Grčkoj. Reprezentacije koje prednjače za ta mesta su Španija, Finska, Slovenija i Grčka.


tagovi

Endrju ViginsOlimpijske igre 2024košarkaška reprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara