""
""

Vestermanov Limož odbranio titulu!

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.06.15. | 23:01

Novi-stari šampion u četiri utakmice savladao Strazbur Tadije Dragićevića

Francuska klupska košarka dobila je novog-starog prvaka – Limož! Klub iz srca Francuske uspeo je da savlada Strazbur i u četvrtoj utakmici finala plej-ofa, rezultatom 82:75 (14:14, 14:18, 24:22, 30:21) i došao do 11 titule u istoriji.

U jednoj izuzetno uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici, u kojoj su gosti većim delom susreta imali prednost i kontrolisali dešavanja na terenu, na kraju je pobedu odneo tim sa većom željom, srcem i duhom. Limož je strpljivo držao rezultatski priključak i polovinom poslednje četvrtine odradio najvažniji posao, napravio seriju 21:5, poveo sa čak 12 poena razlike i na kraju zasluženo slavio.

Izabrane vesti

Strazbur se, doduše, nije predavao do poslednje sekunde, ali brojni promašaji i propusti u odbrani koštali su nekadašnjeg šampiona pobede.

Limož je do pobede odveo Judžin Džeter sa 21 poenom, 17 koševa dodao je Nobel Bongu Kolo, a jedan manje Frežus Zerbo. Bivši igrač Partizana Leo Vesterman na terenu je proveo čak 18 minuta, ali bez učinka. U redovima Strazbura Žeremi Lelup postigao je 17, a Antoan Dio 14 koševa. Bivši kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević imao je šest poena i četiri skoka. 

Limož je titulu odbranio po prvi put u klupskoj istoriji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tadija DragićevićLeo VestermanJudžin Džeter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara