Veljko Mršić(©MN Press)
Veljko Mršić(©MN Press)

Veljko Mršić: Ovog vikenda Zadar igra dve utakmice protiv Splita i obe su jako bitne

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 13:39

Selektora hrvatskih košarkaša do kraja meseca očekuju mnogobrojni dueli u ABA ligi, kupu, ali i sa reprezentacijom

Nakon problema sa virusom Covid-19 selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić vratio se u Zadar, obavezama u klubu. Pred Mršićem su mnogobrojni izazovi kako u klubu tako i u reprezentaciji. Pre nego što smo započeli razgovor na košarkaške teme pitali smo trenera Zadra da li se u potpunosti oporavio od korone.

“Prvi put sam se prebrzo vratio, usledili su novi problemi, produženi kovid, ali nadam se da je sada sve u redu. Oporavak ide dobo, imam dobre doktore”, kaže za Mozzart sport Veljko Mršić.

Izabrane vesti

Pred vama su novi izazovi, što sa ekipom Zadra, što u reprezentaciji.

“Prvo nas očekuje putovanje u Split gde ćemo u subotu i nedelju odigrati dve utakmice sa Žutima. Split se pojačao sa Lukom Babićem. Prva utakmica je iz prvenstva Hrvatske gde se borimo za titulu. Dan kasnije igramo meč ABA lige kada tražimo bodove spasa. Kako Split tako i mi. Ne znam koji su nam bodovi potrebniji. U domaćem prvenstvu tri ekipe su u igri Cibona, Split i Zadar. Svi imamo naporan raspored gde igramo utakmice dan za danom, čak po tri sedmično”.   

Nekadašnji košarkaš i reprezentativac Veljko Mršić tokom igračke karijere nastupao je za velikane poput Cibone, Splita, Varesea, Žalgirisa, Fenerbahčea, Olimpijakosa, Milana, Unikahe…Zanimale su nas ambicije Zadra u ABA ligi.

“Primorska je napustila takmičenje i sada cilj klubova koji se bore za opstanak je da izbegnu 13. mesto koje vodi u baraž. Zadar ima par utakmica koje nije odigrao, Borac, Cibona, solidan raspored do kraja. Optimisti smo”.

U narednim danima se rešava i sudbina u Kupu Krešimira Ćosića. Polufinalne parove je odredilo izvlačenje ćerke legendarnog košarkaša Ane Ćosić.

“Po rasporedu utakmice se igraju 10. i 13. februara. Mi igramo sa Cibonom, a Split i Furnir. Rekao sam već, tri kluba Cibona, Split i Zadar imaju iste želje kako u prvenstvu tako i u kupu. Šanse su nam podjednake”.

I da razgovor zaključimo sa vašim reprezentativnim mečevima.

“Rekao bih da smo tu mirni. Prvi smo u Grupi D sa maksimalne četiri pobede. Dakle, naredne utakmice rezultatski su manje bitne. Šansu će dobiti mlađi igrači, da osete atmosferu u reprezentaciji. Mi da vidimo njihove mogućnosti. Stariji igrači dobijaju slobodno da se odmore i pripreme za obaveze u finišu sezone”, zakljčio je selektor Hrvatske i trener Zadra Veljko Mršić.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK ZadarABA ligaVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara