Tauns (©AFP)
Tauns (©AFP)

Veliki udarac za Timbervulvse, Tauns pokidao meniskus

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 15:58

Ne zna se koliko dugo će trajati oporavak, ali centar Minesote je definitivno doživeo ozbiljnu povredu

Minesota je briljirala od starta sezone na Zapadu, iako je bila osporavana zbog pravljenja tandema gorostasa sa Rudijem Goberom i Karlom Entonijem Taunsom. Ipak, sjajno su Timbervulvsi funkcionisali ove sezone, ali sada su ostali bez jednog od ključnih igrača, člana pomenutog dueta.

Kako je prvi preneo Šams Čaranija sa Atletika, Tauns je pokidao meniskus levog kolena i očekuje ga pauza. Nije precizirano koliko duga, ali prosečno oporavka traje od šest do osam nedelja bez operacija, a čak do šest meseci ukoliko ima potrebe za operativnih zahvatom.

Izabrane vesti

Poslednji nastup upisao je u trijumfu nad Portlandom i za 21 minut na parketu postigao 14 poena. Posle meča se javila bojazan da je došlo do ozbiljnije povrede, pa je 28-godišnji reperezentativac Dominikanske Republike preskočio duel sa Indijanom.

Čaranija navodi da je Tauns u protekla 24 časa tražio i mišljenja drugih lekara, ali izgleda da postoji konsenzus - u pitanju je ozbiljna povreda kolena.

Prava šteta. Imao je centar Timbervulvsa izuzetnu sezonu, beležio 22,2 poen, 8,4 skoka i tri asistencije, uz preko 50 odsto preciznosti iz igre (42,3 odsto za tri). Uklopio se sa Goberom, zajedno su odlično funkcionisali, a stekao se utisak da bi Minesota sa njima dvojicom, Entonijem Edvardsom, Majkom Konlije, Džejdenom Mekdenijelsom i Nazom Ridom mogla da napravi pravu pometnju i u plej-ofu, posebno je se čini da je napravljena da izađe na kraj sa centrima poput Džoela Embida i Nikole Jokića. Ipak, dobar deo tih planova sada pada u vodu, pošto je veliki pitanje hoće li se Tauns vraćati do kraja sezone.

Karl Entoni Tauns je 2015. odabran kao prvi pik na NBA draftu od strane Timbervulvsa, a ove sezone je po četvrti put igrao na Ol-star meču. Na 571 utakmica u ligaškom delu sezone je kroz karijeru prosečno beležio 22,9 poena, 10,9 skokova i3,2 asistencije, uz 39,8 odsto iz igre.


tagovi

Karl Entoni TaunsMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara