Veliki trejd na pomolu: Marjanović prelazi u Hjuston

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.06.22. | 06:37

Srpski centar deo velikog trejda između Dalasa i Roketsa

Posle tri godine u Dalasu Boban Marjanović menja sredinu i prelazi u Hjuston Rokteste. Tu vest su, kao praktično izvesnu stvar, objavili svi viđeniji košarkaški novinari u Sjedinjenim Američkim Državama, a između ostalih i Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a.

Bobi će biti deo velikog trejda između Maveriksa i Roketsa. Dalas u svoje redove dovodi snažnog centra Kristijana Vuda, u zamenu za 26. pika na draftu i još četvoricu igrača. Pored Marjanovića, to su još Sterling Braun, Trej Burk i Kris Markes.

Izabrane vesti

Marjanović je u Dalas stigao 2019. godine, ali je vremenom njegova uloga u timu bila sve manja. Tako je prošle sezone odigrao svega 23 meča, nijednom nije bio starter, uz prosek od svega 4,3 i poena i 1,7 skokova po meču za 5,6 minuta na parketu.

Srpski centar se u NBA ligu otisnuo 2015. godine, posle dvogodišnjeg boravka u Crvenoj zvezdi. U najjačoj ligi na planeti do sada je nastupao sa San Antonio, Detroit, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju i Dalas.

Marjanović je profesionalnu karijeru započeo u Hemofarmu, a u međuvremenu je nastupao i za CSKA iz Moskve, Žalgiris, Nižnji, Radnički iz Kragujevca i Meaga Mozzart.


tagovi

Boban MarjanovićKristijan VudHjuston RoketsDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara