Huan Nunjez (FIBA)
Huan Nunjez (FIBA)

Veliki španski talenat napušta Real

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.08.22. | 09:22

Nunjez četvrti i najveći biser kraljevskog kluba koji je ovog leta odlučio da promerni sredinu

Real je na njemu želeo da gradi budućnost, ali Huan Nunjez smatra drugačije. Najmlađi MVP u istoriji Evrobasketa za igrače do 20 godina i jedan od kandidata za seniorsku reprezentaciju Španije koja se priprema za predsetojeće Evropsko prvenstvo, navodno je odlučio da karijeru nastavi u Ulmu, piše Basketnews.

Iako je dve godine mlađi od saigrača u nacionalnom timu i rivala, Nunjez je s prosekom od 11,6 poena, 3,9 skokova, 4,9 asistencija i 1,6 ukradenih lopti pre tri nedelje podigao Crvenu furiju na evropski tron za košarkaše do 20 godina.

Izabrane vesti

Prošle sezone je bio samo povremeni igrač Real Madrida. Sakupio je iskustvo na samo deset utakmica Evrolige i to prosečno manje od pet minuta, dok je na 22 meča ACB ligi imao prosek od 1,1 poena i 0,8 asistencija.

On je četvrta nada koja je napustila kraljevski klub ovog leta. Prethodno se mladi Slovenac Urban Klavžar preselio u Mursiju, Španac Baba Miler je izabrao indeks univerziteta Florida Stejt, a Estonac Henri Vesar se opredelio da se akademski i košarkaški usavrđava na fakultetu Arizona.



tagovi

Huan NunjezKK Real MadridUlm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara