Dante Egzum i Aleksa Avramović (©AFP)
Dante Egzum i Aleksa Avramović (©AFP)

Veliki problem Australije: Dante Egzum upitan za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.07.24. | 10:55

Košarkaš Dalasa se povredio

Dobrim partijama tokom dosadašnjih priprema za Olimpijske igre košarkaši Australije iskazali su ozbiljnu kandidaturu da se ponovo nađu na postolju, ali sada su njihove visoke ambicije pretrpele potencijalno ozbiljan udarac.

Izabrane vesti

Kako javljaju lokalni mediji, Dante Egzum je upitan za Igre u Parizu zbog povrede koju je doživeo protiv Francuske! Naime, on je sredinom druge četvrtine iščašio prst na ruci prilikom jednog prodora zbog čega je momentalno napustio parket i više se nije vraćao.

Selektor Bumersa Brajan Gordžijan je posle meča kratko prokomentarisao da je situacija “zabrinjavajuća“, mada nije želeo da se upušta u dalje spekulacije.

Iz Australije stižu zabrinjavajuće vesti jer je njegov status za Igre upitan. Njegov izostanak predstavljao bi ozbilljan udarac jer je tokom uigravanja za grupnu fazu pokazao izuzetnu energiju i agresivnost u oba smera. Istu je dao i Dalas Maveriksima tokom prošle sezone u kojoj je igrao NBA finale.

U slučaju da Egzum ne bude mogao da odgovori izazovu, Brajan Gordžijan mogao bi da pozive Matisa Tajbula, Ksevijera Kuksa, Krisa Gouldinga, Džeka Vajta ili Di Džej Vasiljevića, momka srpskih korena.


tagovi

Dante Egzumkošarkaška reprezentacija AustralijePariz 2024Olimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara