Ognjen Dobrić (©KK Crvena zvezda)
Ognjen Dobrić (©KK Crvena zvezda)

Veliki povratak Ognjena Dobrića u Crvenu zvezdu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 09:48

Kninska kobra ponovo na Malom Kalemegdanu

Najavljivalo se danima, sada je zvanično - Ognjen Dobrić se posle godinu dana vratio u Crvenu zvezdu, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana!

Prošlosezonski osvajač triple krune obelodanio je novi potpis na društvenim mrežama pomalo enigmatičnom porukom, ipak svako ko zna da je levorukom šuteru nadimak "Kobra iz Knina" zna da je emotikon zmije jasna asocijacija na Ognjena Dobrića, što stih s početka objave na Zvezdinom profilu i video to potvrđuju. Ubrzo je definitivno sve ozvaničeno, a ugovor je potpisan na tri godine.

Izabrane vesti

NEDELJA, 20.00: (1,85) Srbija (hendikep -18,5) Japan (1,85)

Danima se 'kuvao' ovaj transfer i sada je definitivno završen. Virtus iz Bolonje nagovestio je ovakav rasplet u subotu uveče kada je objavio spisak igrača za novu sezonu na kojoj nije bilo Dobrićevog imena. Umesto njega italijanski sastav doveo je Vila Klajburna.

Dobrić je već neko vreme imao dogovor sa crveno-belima o povratku, ali se samo čekao rasplet na relaciji sa Virtusom. Čim je taj deo priče završen, postalo je jasno da samo sitnice dele srpskog reprezentativca od povratka u svoj matični klub.

Ognjen Dobrić je proveo deset godina u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio četiri ABA lige, šest Superlige, četiri Kupa Radivoja Koraća i jedan ABA Superkup. Bio je dva puta MVP plej-ofa domaćeg takmičenja, te po jednom finala regionalnog takmičenja i domaćeg kupa.

Crvena zvezda je i ovog leta bila vrlo aktivna na tržištu. Dovedeni su Uroš Plavšić posle odlične sezone u Megi, zatim Kodija Milera Mekintajera, Ajzeu Kenana, Majka Dauma, uz još jednog povratnika Nikolu Kalinića! Produženi su ugovori sa Milošem Teodosićem, Jagom dos Santosom, Brankom Lazićem i Rokasom Giedraitisom.

U narednim danima očekuje se potpis Filipa Petruševa, čime bi se verovatno zatvorio roster za novu sezonu.



tagovi

Ognjen DobrićKK Crvena zvezdaEvroligaABA ligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara