(©AFP)
(©AFP)

Meč godine nije razočarao: Benfika mora da sačeka, Porto se pita! Tenzije, pa spektakl u Zmajevom gnezdu, pet golova i Konseisaov doktorat (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.02.20. | 23:37

Zmajevi sasuli tri brza gola u mrežu Vlahomidosa, Vinisijus održavao vrelu

Ako ste mislili da se s golgeterskom erupcijom u okršaju Bajera i Dortmunda stiglo do današnjeg vrhunca, grdno ste se prevarili! Derbi Portugalije, kod mnogih označen etiketom “Meč godine“ opravdao je velika očekivanja kompletne tamošnje javnosti jer je u Zmajevom gnezdu viđen fudbalski spektakl ovenčan sa pet golova, a Portovi navijači mogu da budu prezadovoljni jer su videli pad aktuelnog šampiona i najljućeg protivnika u dvoboju sa pet golova - 3:2 (3:1)!

Ne pamti se kada je poslednji put ligaški okršaj ovih takmaca bio tako uzbudljiv. Ali, bio je vredan čekanja! Seržo Konseisao je večeras predstavio svima na Dragau svoj doktorat na temu “Kako dominirati protiv Benfike“, jer ekipa Bruna Laža dugo nije bila ovako nadigrana, iako rezultat možda ne ostavlja takav utisak.

Izabrane vesti

Mogao je Porto do komotnijeg, možda i ubedljivijeg trijumfa, ali je na kraju fudbal pobedio jer napetost nije opadala nijednog trenutka! Predigra derbija koji je lako mogao da odluči pitanje šampiona Portugalije počela je mnogo pre prvog sudijskog zvižduka, pošto su se na ulicama Porta verbalno, umalo i fizički sukobile pristalice dva kluba. Tu apsolutno nema ništa čudno, mada se takva atmosfera brzo preselila na teren, gde je bilo pakleno tokom svih 90 minuta. Navijači Porta su čak imali i ispad u drugom poluvremenu kada su Vlahomidosa gađali stolicama i lopticama za golf (?!), ali srećom niko nije bio povređen...

Kako i ne bi bilo kada je Porto već posle 45 minuta imao rezultat 3:1 u džepu, a gotovo ceo stadion nadao se poniženju tima koji godinama uglavnom vlada portugalskim fudbalom... Sve je počelo već u 10. minutu uz spektakularan pogodak Serža Oliveire iz voleja! Ogroman posao odradio je Otavio koji je na teren prosuo “žogu bonito“ kako bi se oslobodio direktnog čuvara i poslao upotrebljiv centaršut za Oliveiru koji se vrhunski snašao. Stadion je eksplodirao.

Sreća domaćih navijača nije dugo trajala. Samo osam minuta kasnije Karlos Vinisijus postigao je prvi od svoja dva gola i to pošto je dobro anticipirao ničiju loptu posle intervencije Markezina.

Taj pogodak kao da je razljutio domaćina koji je u nastavku zaigrao još ofanzivnije, što se ubrzo isplatilo! Aleks Teljes je prvo s bele tačke zatresao gol Vlahomidosa pošto je Fero igrao rukom na svom petercu, da bi onda Ruben Dijas pred kraj poluvremena poklonio takmacu gol za ogromnih 3:1!

Taman kada je izgledalo da bi Porto zaista mogao da ubedljive pobede, Karlos Vinisijus je još jednom utišao Dragao na asistenciju Rafe Silve i tako konstantno održavao radnu temperaturu i najavilo strahovitih četrdeset i kusur minuta! A, zajedno s nadoknadom bilo je ukupno 48...

Porto je u nastavku propustio dve izuzetne šanse da još jednom vrati dva gola prednost. Prvo je Oliveira iz direktnog slobodnog udarca pucao malo pored stative, da bi Luis Dijaz pred sam istek vremena bio možda i suviše sebičan, pa je dobru šansu upropastio... Na kraju je utakmica u nadoknadi išla na još osam minuta, Bruno Laž je u poslednjoj situaciji utrčao do pola terena kako bi svoje igrače pogurao napred, zbog čega je kažnjen žutim kartonom, ali je Porto uspeo da sačuva mrežu posle tog kornera, što je bio i poslednji momenat u vatrenom derbiju...

USKORO OPŠIRNIJE...

Foto: ©AFP


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara