Velika vest iz Subotice: Vlade Jovanović vodi Spartak

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.11.23. | 12:26

Bivši trener Partizana na novom zadatku

Velika vest stiže ovog podneva iz Subotice. Košarkaški klub Spartak zvanično je potvrdio da će novi trener tog kluba biti Vladimir Vlade Jovanović.

Subotičani ove sezone imaju velike ambicije u KLS-u i ABA 2 ligi, mada su u dosadašnjem delu takmičarske godine imali promenljive rezultate. Posebno u srpskoj ligi, gde imaju polovičan skor (tri pobede i tri poraza).

Izabrane vesti

Ambiciozna uprava, koja je obezbedila značajna finansijska sredstva kako bi u Dudovu šumu dovela najbolje klubove regiona, odlučila se da poverenje ukaže čoveku sa zavidnim iskustvom.

Vladimir Vlade Jovanović ima veliko internacionalno iskustvo. Od 2005. godine bavi se trenerskim poslom, pošto je u Partizanu pomagao Dušanu Vujoševiću.

Kasnije je samostalno vodio klub iz Humske, ukrajinski Donjeck, Igokeu, rusku Lokomotivu iz Kubanja, kineski Šendžen, Mega Basket, podgoričku Budućnost. Sa Partizanom je osvojio ABA ligu, dva prvenstva i dva kupa Srbije, sa Igokeom prvenstvo BiH.

U ABA ligi ima učinak od 87 pobeda i 60 poraza.

Trenirajući reprezentaciju Srbije do 18 godina osvojio je dve srebrne medalje na Evropskim prvenstvima, 2009. i 2018. godine.


tagovi

Vlade Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara