Džoel Embid (©reuters)
Džoel Embid (©reuters)

Velika briga za Amerikance: Embid upitan za Srbiju!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 18:00

Stiv Ker se nada da će iskusni centar moći da bude spreman, Kevin Durent bi trebalo da bude spreman

Taman što je stigla ohrabrujuća vest da će Kevin Durent verovatno biti spreman da zaigra protiv Srbije na otvaranju Olimpijskih igara, stigla je informacija da je trening u subotu propustio Džoel Embid!

Kako javlja dobro obavešteni novinar Brajan Vindhorst, Kamerunca sa američkim pasošem muči prehlada, zbog čega ga nije bilo na današnjem treningu. Selektor Stiv Ker nije mogao da kaže da li će Embid biti spreman za meč sa Srbijom (RTS, 17.15), a ono što još više zabrinjava jeste što ova vest dolazi u trenutku kada je zdravstvenih problema imao i Entoni Dejvis. Vrsni defanzivac je navodno takođe propustio nekoliko treninga u poslednjim danima takođe zbog prehlade.

Izabrane vesti

Američka javnost prati situaciju sa dozom blage neizvesnosti i strepnje, s obzirom da će u nedelju najveća pretnja braniocu olimpijskog zlata biti Nikola Jokić. Ker, opet, pokušava da spusti loptu.

“Uveren sam da ćemo imati sve igrače spremne za nedeljni meč“, kratko je prokomentarisao selektor Amerikanaca.

To navodno uključuje i Kevina Durenta koji je cele pripreme propustio zbog povrede lista koju vuče od juna. Ipak, trenirao je treći dan zaredom u jačem ritmu, što najavljuje njegov povratak na parket.

“Nadam se da će biti spreman. Odigrao je test utakmicu pre dva dana i izgledao prilično dobro. Imaćemo još jedan trening do utakmice i pratimo situaciju iz dana u dan“.

Amerikanci su nas pobedili u test utakmici u Abu Dabiju rezultatom 105:79, s tim što smo mi tada bili bez Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, te Nikole Jovića i Dejana Davidovca. Takođe smo igrali taj meč noć posle susreta sa Australijom.

Posle duela sa SAD, Srbija igra poslednjeg dana jula protiv Portorika, a onda 3. avgusta sa Južnim Sudanom.


tagovi

Džoel Embidkošarkaška reprezentacija SADPariz 2024Kevin Durant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara