OCENE – ZVEZDA: Gavrić ima štofa za velike stvari, Degenek krpio, Milunović kardinalno grešio...

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.03.20. | 20:54

Veljko Nikolić imao najpismeniji potez utakmice...

MILAN BORJAN / – To što iskusni čuvar mreže nije imao priliku da uhvati nijednu loptu koja bi išla u okvir njegovog gola, jedna je od retkih pozitiva za ekipu Dejana Stankovića. Reprezentativcu Kanade ostalo je da pokupi nekoliko centaršuteva, komanduje poslednjom linijom i karakterističnim reakcijama podiže moral ekipi. Lako zarađena dnevnica, ali danas bez ocene. 

MARKO GOBELJIĆ 6,5 – Navikli su već navijači Crvene zvezde da defanzivno odrađuje posao bez greške. Rutinski je zaustavljao svaki pokušaj crno-belih da iskoriste Asanovu brzinu. Ovog proleća nametnuo se kao jedan od ključnih igrača i na drugom delu terena. Nije ga ovoga puta bilo dovoljno na suparničkoj polovini. Možda i kao deo taktike Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

MILOŠ DEGENEK 7 – Nije mu bilo lako. Iz neposredne blizine svakako je uvideo da Nemanja Milunović istinski pati tokom prvog poluvremena i morao je sa obe ruke da uhvati korimlo defanzivne linije tima. Imao je nekoliko savršenih klizećih startova, odličnom anticipacijom u velikoj meri neutralisao snagu i visinu Umara Sadika. Pokušavao je da igra unapred, što je jedan od osnovnih postulata trenerske filozofije Dejana Stankovića. Bez njega bi odbrana Crvene zvezde imala drugačiji miris i boju.

NEMANJA MILUNOVIĆ 5,5 – Za poluvreme tokom kojeg Partizan gotovo da nije zapretio „uspeo“ je da napravi tri kardinalne greške. Možemo samo da ga častimo konstatacijom da je bio kritičan. Partizanov skauting ga je označio kao najslabiju kariku defanzivnog reda šampiona, gosti su ga savršeno vrebali u mišolovku, uvidevši tehničku nesigurnost prilikom običnih pasova. Jedino je u skoku demonstrirao kvalitet dugo praćen u kancelarijiama odgovornih sa Marakane. Popravio se u nastavku. Moraće mnogo bolje ukoliko želi da zadrži status prvotimca za evropske kvalifikacije.

MILAN RODIĆ (do 73. minuta) 6 – Vrlo dominantan i autoritativan u prvom poluvremenu. Nije imao nikakvih problema sa Lazarom Markovićem, stigao i da napravi nekoliko puta višak na suparničkoj polovini. Podsetio je na neka evropska izdanja kada je bio oslonac Vladana Milojevića. Problemi za potencijalnog reprezentativca počeli su s ulaskom Filipa Stevanovića. Tražio izmenu jer je i počeo meč sa rupturom mišića.

NJEGOŠ PETROVIĆ 6 – Personifikacija Zvezdinog života, oscilacija i stanja tokom 162. večitog derbija. Počeo solidno, odličnim putem napravio jedan od smislenijih poteza vrlo siromašnog meča.  Uzimajući u obzir njegove godine izgledalo je sve to više nego pristojno. Ceh mladosti je mogao da plati početkom drugog poluvremena kada je izgubio loptu u opasnoj zoni. Kasnije ga nije mnogo bilo.

DUŠAN JOVANČIĆ 6 – Osećala se nervoza u njegovoj igri, moguće i kao posledica nešto slabije jeseni. I prisutnog grča. Ulazio je često u verbalne duele sa igračima Partizana. Morao je u nekoliko situacija da prenosnom loptom brže oslobađa stranu i pomaže Benu i Gavriću.

EL FARDU BEN 6,5 – Daleko je bio od svog uobičajenog nivoa. Ali u imitaciji najveće utakmice srpskog fudbala reprezentativac Komorskih Ostrva je i radio nešto u prvom poluvremenu. Uvlačio se između Partizanovih linija, telom i leđima znalački čuvao loptu. Stigao i da zapreti, ali se onda ugasio. Kao i većinski deo Stankovićevog tima.

VELJKO NIKOLIĆ 6,5 – Zaslužio je da mu se malo progleda kroz prste, jer je u prvom poluvremenu izveo ubedljivo najpismeniji potez utakmice. Prijem štiklom bio je uvod  u nesuđenu asistenciju Vukanoviću. Nije se uplašio, kao pincentom izvlačio loptu iz gužve tokom, za Zvezdu, boljeg prvog poluvremena. Međutim, očigledno ostao je bez snage u nameri da pred blizu 40.000 svedoka pokaže pun potencijal. Ovo što je igrao Veljko Nikolić tek je pola njegovih realnih mogućnosti. Tanke noge velikih tehničkih moći izgubile su se u gustoj šumi dvostrukih trenerskih blokova.

ŽELJKO GAVRIĆ (do 84. minuta) 6,5 – Najkonkretniji igrač. Cimom tela kao glavnim oružjem, može da napravi pristojnu karijeru. Opteretio je i Miletića i Markovića, gledao pravo ka golu kada god je dobio loptu. Sve je moglo da bude bajkovito za ovog dečaka da je iskoristio zicer. Morao je da bude smireniji u tom trenutku. Prošao je anticipaciju i položio ispit ako su hrabrost i potencijal kriterijumi. Moraće da sačeka za nešto više.

RIČMOND BOAĆI (do 33. minuta) / – Jedan od onih uvoda u derbi kada se danima pričalo o fizičkom stanju i povredi snažnog Afrikanca. Pokušao je, ali izdržao svega 33. minuta. Ni prvi, a verovatno ni poslednji put. Do tada je ostavio pristojan utisak. Nije toliko opasan koliko je kretnjom i izvlačenjem na boku pokušavao da razgradi defanzivni blok Sava Miloševića.

IZMENE

ALEKSA VUKANOVIĆ (od 33. minuta) 5,5 - Dobro je tražio dubinu i nastavio ono što je radio Ričmond Boaći. Međutim, zakazao je u dve situacije koje su bile više od obećavajućih. Ostao bez mirnoće i koncentracije. Lako je mogao da bude junak.

RADOVAN PANKOV (od 73. minuta) / – Odradio posao posle povrede Rodića.

MIRKO IVANIĆ (od 84. minuta) / – Malo za konkretan utisak. Odlično ispratio grešku Stojkovića. Rezonski je bilo što je šutnuo, mada je imao samog Vukanovića.


TRENER DEJAN STANKOVIĆ 6 – Za ekipni podbačaj Crvene zvezde u drugom poluvremenu može da pronađe izgovor u prinudnim izmenama. Energetski i motivaciono šampion je dobro delovao u prvom poluvremenu, čak i taktički utegnuto – ako ne računamo greške Milunovića. Zaustavio je Partizanovu tranziciju i naterao Petrovića i Jovančića da budu čvrsti koliko Zdjelar. Dobra priprema mladog trenera, ali razrada i zaključak gotovo poražavajući. Crvena zvezda je u jednom trenutku prestala da igra fudbal. Njegove zamisli traže igrače drugačijeg profila. U svakoj liniji po jednog kapitalca.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara