(Starsport)
(Starsport)

Velelepni doček za Avramovića i Marinovića u Čačku

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 23:51

Nekoliko hiljada građana se okupilo na Gradskom trgu i ovacijama pozdravila bronzane momke zlatnog sjaja iz Pariza

Znaju Čačani kako da slave, čemu da se raduju i u koga da se ugledaju. Nekoliko hiljada građana se danas okupilo na Gradskom trgu kako bi pozdravili Aleksu Avramovića i Marka Marinovića, sugrađane koji su na Olimpijskim igrama u Parizu sa košarkaškom reprezentacijom osvojili bronzano odličje zlatnog sjaja.

Slično je bilo i lani kada je dvojac u rodni grad doneo srebro sa Svetskog prvenstva u Manili. Ovacije i muzički program je dočekao plejmejkera Orlova i pomoćnog trenera u stručnom štabu koji su nastavili da pronose slavu mesta u Šumadiji.

Izabrane vesti

"Hvala na svemu i trudimo se da ostavimo jak utisak na vas, da vam damo pažnju i vetar u leđa. Za ovo vredi živeti. Imao sam cilj da svojoj zemlji i narodu u ovim teškim vremenima donesem trenutak radosti. Marka bih posebno pomenuo jer je u nekim teškim momentima života bio uz nas i on je moj brat do kraja života. Hvala vama koji ste došli u ovom broju i nadam se da ovo nije poslednji put već da ćemo se mnogo puta ovako družiti i ljubav pružati jedni drugima. Hvala mojoj porodici, svima koji su tu uz mene od mog broja jedan i prvog dana košarke”, rekao je Avramović pa dodao: "Najlepši trenutak je dodela medalja gde smo imali višak vremena slobodno… Bili smo jako lepo raspoloženi i mislim da je to najsrećnija dodela bronze ikada. Retko se vidi da jedan čovek i sportista iz Čačka igra na Igrama a kamoli da osvoji medalju. Počastvovan sam. Ta debela medalja je ponos koji sam osetio i ponos i ljubav i sreću u srcu."

Prisutnima se obratio i popularni Malina.

"Pre svega hvala ljudima na lepom dočeku. Treba da budete ponosni što je Aleksa iz Čačka, jer je on pravi produkt naše košarke i čovek je koji se bori za svaku loptu i jedan je od najzaslužnijih za osvojeno treće mesto na Olimpijskim igrama. San svakog sportskog radnika je da ode na Olimpijske igre i tamo osvoji medalju. Ja sam presrećan i medalju bih posvetio četvorici momaka koji su ovde i mom pokojnom ocu. Hvala još jednom i želim vam da opet sačekate Aleksu ovde sa zlatnim odličjem.”



tagovi

Aleksa AvramovićMarko MarinovićČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara