Večna lista strelaca ABA lige: Gordić na drugom mestu, uskoro bi mogao i na prvo

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.11.19. | 13:08

Posle derbija je na ukupno 2750 postignutih poena

Pisali smo već o tome da je Nemanja Gordić verovatno najzaslužniji za to što je Partizan sinoć slavio u večitom derbiju. Postigao je važne dve trojke, postigao 12 poena, i tako došao do ukupno 2750 poena. Sa tim skorom Gordić je stigao do drugog mesta najboljih strelaca ikada u Jadranskoj ligi.

Zanimljivo je da je ispred njega Marin Rozić sa 2763 poena, a s obzirom da su obojica aktivni košarkaši za očekivati je da tu bude promena i tokom sezone. Gordić svakako ima šansu da ovu sezonu završi kao najbolji strelac u istoriji ABA lige.

Izabrane vesti

Gordić je sinoćnjom partijom preskočio Nebojšu Joksimovića koji je ostao na 2746 poena. Andrija Žižić je na 2485, Čedomir Vitkovac na 2476 i on drži trenutno petu poziciju.

Siniša Štemberger je šesti, Marino Badžarić sedmi, Jakov Vladović osmi, Todor Gečevski deveti, a Jure Lalić deseti na listi sa 2407 poena.

Gordić je u karijeri igrao za Budućnost, Partizan, Igokeu, Cedevitu, pa ponovo Budućnost i sada Partizan. Igrao je dugo u ovoj ligi, igrao je dobro i to i dalje čini pa zato ima realnu šansu da postane najbolji strelac ABA lige u istoriji.

Nije mala stvar...

FOTO: ABA liga

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara