Komentari na vest

Večiti derbi kroz prizmu brojki i važno pitanje: Ko igra bolju odbranu?

m

mile ultra boys

pre preko 2 godine

kako kvota na zvezdu 1,80 a partizane 2,15 a partizan favorit po mozzartu za osvajanje abe,jos zvezdi ne igraju vajt i pefi markovic a partizan je kompletan.paradox
M

Mrkalo

pre preko 2 godine

Kad se sve sabere i oduzme,+15 za Zvezdu ...
M

Megagiga1

pre preko 2 godine

Zvezda dobija sa minimum 10 razlike.
I

Iskreno

pre preko 2 godine

Ovo je duel dve da kazemo skoro pa egal ekipe, ako krenemo od uporedjivanja pozicija za poziciju, partizanova prednost je trener, zvezdina uigranost i iskustvo, zvezda blagi favorit, i to je to.
M

Marko divanovic

pre preko 2 godine

Dobija Zvezda u Nedelju Partizan napred Zvezda.
G

Gost000

pre preko 2 godine

Odvalice ih Zvezda realno su kvalitetniji.
M

Medved 2

pre preko 2 godine

Ali vrhunska mi je idea da se porede ucinci 2 ekipe. Cak i u ABA okvirima Partizan je igrao iskljucivo sa ekipama iz donjeg doma (FMP najjaci protivnik) dok je Zvezda igrala i sa Buducnosti i sa Olimpijom i sa Megom i sa Igokeom. Poredjenje recimo zaustavljanja PAOa i Krke na slicnom broju poena mi je tek vrhunski. Jedina slicnost da su i jendi i drugi zeleni :D Zvezda realno ove godine igra nestvarnu odbranu na EL nivou i suludo je uopste i pokusavati da se ove dve ekipe porede u tom segmentu nekim nestvarnim poredjenjima sa rivalima koji nisu iz iste hemisfere. Uostalom tim Partizana i nije koncipiran na defanzivi vec na ofanzivi i upravu tu je najveci kvalitet Zeljkove ekipe. Glavno pitanje je kako ce Partizanov napad da se snadje kad ih stisne Zvezdina odbrana. Do sada se na nesto jaci pritisak nisu najbolje snalazili i bsa zato je prednost na Zvezdinoj strani. AKo Zvezda ponovi recimo partiju od sinoc, to bi bilo to. Ako Zvezda podbaci defanzivno (sto mi za Radonjicev tim zvuci nemoguce) onda ce da bude cupavo...
G

Grobar Nish

pre preko 2 godine

Nestvarna odbrana - hahahahahahha... Izgubili ste bre od neke Albe, Monaka, sad sam video, imate 5 poraza vec, o cemu bre vi pricate?! Igokea vas raznizala, ja definitvno ne shvatam u kom svetu vi zivite... Obradovic je jedan od najboljih trenera na svetu, najbolji u Evropi, Partizan ima odlicnu ekipu, iako fali centar, a Radonjic je samo losa kopija Duska Vujosevica, nista vise od toga...
D

Dajvak

pre preko 2 godine

Nazad u hibernaciju.

PsyhoDelija

pre preko 2 godine

@grobari nish Au sine pa ti se ne razumes...Kazes "neke Albe",Monaka itd..To je evroliga,tamo nema slabe ekipe..Sta reci o Andori?Slabo gledas ti tabelu..Skor 4-5 je odlican...Javi se u nedelju vece
D

Dr Drvo

pre preko 2 godine

Ako bude manje od 20 razlike za domaćina nek se slobodno računa kao da je pobedio gost.
L

Limenka

pre preko 2 godine

Ako bude 15 za gosta hoce li doci jos 7 pojacanja?
D

Dr Drvo

pre preko 2 godine

Ako bude 15 za gosta probudices se i neces se umivati godinu dana da ti secanje na taj san sto duze ostane :)

PsyhoDelija

pre preko 2 godine

Potpisao bi pobedu od pola kosa...
D

Dajvak

pre preko 2 godine

Posle meča ćeš se pretvoriti u piljevinu od muke.
s

stimpy

pre preko 2 godine

sto neko rece moze pobeda i u poslednjoj sekundi kosem npr Uskokovica ili Lazica da ih boli vise 😬
e

esex

pre preko 2 godine

nek pobedi kosarka i naravno zvezda.partizan odlican svakako,sanse su 50 50 kako uvek i treba da bude.mene raduje jak partizan jer nisam ko vecina grobara koja nam se smejala kad smo igrali sa omladincima i sa 4 igraca i kad su nas ponizavali..moramo raditi na tome da oba tima igraju EL..
3

3345

pre preko 2 godine

A kad ste to igrali sa omladincima i sa 4 igraca

Bogdanovic za 3

pre preko 2 godine

To su omladinci ciji je prosek godina bio kao naseg tima iz 2013. koji je osvojio Jadransku ligu ili 1992. Evroligu ali su kod njih omladinci.

Delija

pre preko 2 godine

Prednost dajem Zvezdi, samo zbog domaceg terena, mislim da ce biti koš za koš. Mi imamo iskusnije igrače, oni imaju eksperta na klupi, Radonjic jeste odlican trener ali daleko od Željka. Nadam se fer i korektnoj utakmici, neka pobedi bolji, nadam se da je to Zvezda, ako ne, onda muski pruziti ruku i cestitati komsijama! Sportski pozdrav!
G

Grobar Nish

pre preko 2 godine

Potpisujem od reci do reci...
N

Nikmik

pre preko 2 godine

Sve ispod 10 razlike uspeh za partizan. Prve petorke mala prednost Zvezde, ali klupa minimum 20 poena prednosti
K

KK Partizan Beograd

pre preko 2 godine

-Samo bih dodao da se igrac KK Partizan cuvaju olosa sa tribina, kao njihov gazda kao oni nemaju zdrav duh i bice loma na tribinama, covek torba koga sistem u Srbiju drzi trebao je da bude iza resetaka, al covek koji vodi drzavu imao je huliganski zivot i ista su sorta.
o

onlajn nastava

pre preko 2 godine

"Sistem u Srbiju", koji je to padež?
v

vicaaa

pre preko 2 godine

pobedjuje onaj ko ubaci vise sutrva za tri poena! zvezda jeste odigrala dobro u odbrani ali sve sto je pobedila u evroligi je vecinom zbog loseg suta protivnika za tri. razumem da je to zbog dobre odbrane ali bilo je tu i mnogo otvorenih suteva. da se ne lazemo tek slede bitne utakmice na prolece i mnogo ce zavisiti ko ce da dovede koje igrace a bice promene na obe strane. Jedino sto znam da ce obradovic spremiti neko iznenadjenje
m

medved 2

pre preko 2 godine

Pa ne moramo da se lazemo. Ocito posle ovakvog komentara je da nisi gledao zvezdu u el. Eno eli okobo, najbolji strelac el kos nije video dok utakmica nije bila resena. Ovaj mec nikako nece biti resen sutem za 3 poena. Bice resen odbranom. Ako zvezds silno ne podbaci i ne odigra losu odbranu, pobedice. Zeljko jeste veliki, ali ipak on ne igra. Mec bukvalno zavisi od zvezdinog ulaska u mec i nivoa odbrane.
L

Lanmi2311

pre preko 2 godine

Zvezda igra bolju odbranu
Z

Zole

pre preko 2 godine

Bice egal utakmica, sa neizvesnom zavrsnicom
R

Realno123

pre preko 2 godine

Ja kao grobar se nadam pobedi ali sam svestan da je zvezda favorit i da ce najverovatnije pobediti. Ljudi porede takmicenja i utakmice koje su do sada odigrale obe ekipe a to nije za poredjenje. I dalje ne kapiraju da mi i ako izgubimo to nije kiks niti tezak poraz nego samo lekcija za te mlade igrace. A zvezda u kojoj se 90% igraca zna od ranije ili igraju dugo zajedno, znaju trenera i vec su uigrani( neki su im porazi dosli zbog umora,povreda i teskog rasporeda) ako izgubi to joj je veliki kiks,jer ce onda da zaostaje dosta. Prave ce borbe izmedju ove dve ekipe tek da se vode kad se Partizanovi klinci razviju i uigraju.
m

mikan_zec

pre preko 2 godine

Nedostaje vise.ovakvih neostrascenih komentara. Prava borba ce biti doigravanje. Pozdrav
D

Dva

pre preko 2 godine

Neuporedivo.
Л

Ложач

pre preko 2 godine

Партизан наравно, успео је да сведе громаду европске кошарке, хамбург дојчере, на испод сто поена, док Звезда за разлику од њих има званично најбољу одбрану у најјачем европском такмичењу, ал ко то још гледа?!
K

Kakav si jazavac

pre preko 2 godine

Taj Hamburg je prvi u Nemackoj, ispred ocajne Albe koja vas je rastavila na komade u sred Beograda.
D

Dr Grozozo

pre preko 2 godine

U Bundes ligi Hamburg i još pet ekipa imaju isti skor na vrhu tabele, s tim što je Hamburg imao isti raspored kao Partizan u ABA ligi, tj. nije igrao ni protiv jednog rivala iz vrha tabele i lige. Lako možeš to proveriti. Ovako ne lažeš druge, nego samo sam sebe...
9

951357

pre preko 2 godine

Bice egal utakmica do kraja, na jednu loptu, i neko ce verovatno imati sut za pobedu u poslednjem napadu. I to ce biti tako samo i jedino zbog avangardinih bonus igraca. Videli smo prosle sezone da znaju po preko 30 poena da navuku za njih. Jedini nacin da se izbegne ovakav scenario je da se neka ekipa raspuca i napravi razliku, i tu pre svega mislim na Partizan (pretpostavljam da ce avangardu da krene sut jer su bili ocajni na poslednje dve, a ako nas krene sut tu su vec pomenuti bonus igraci da to anuliraju), ili da neka ekipa bas ocajno sutira, sto takodje bonusi mogu da unaprede u slucaju jedne ekipe, znamo vec koje. Tako da, samo nek je posteno sudjenje i ja ne brinem!
K

Kontraudar

pre preko 2 godine

Podsećaš me na Vladana Lukića (&Vesić.co) kada je pre početka sezone rekao da će Zvezda biti prvak ako prvenstvo bude regularno. Mi ostali bolje da ne učestvujemo jer takav klub kao što je Zvezda pošteno ne može niko da dobije.
L

Laser

pre preko 2 godine

Brojcanik, taman si lepo zapoceo post...htedoh da te pohvalim! Onda si sve zas.ao sa ovim bonusima zvanim sudijama.Tebi covece stvarno nije lako.
9

951357

pre preko 2 godine

@Laser - Pa evo, videćeš da će tako biti. Oni su prošle sezone toliko navlačili da je bilo sramno. Ja se stvarno nadam da neće i da će biti pošteno i objektivno suđenje. @kontraudar - ma može Zvezda da se dobije pošteno. Samo sam oprezan s obzirom na iskustvo u prethodnim sezonama. Možete vi da šutirate 90% kao protiv Hamburga, i eto vam pobede. Ali to se verovatno neće desiti. Zato se i plašim bonusa.
D

Dajvak

pre preko 2 godine

Budi čovjek a ne broj.
N

Nista neobicno

pre preko 2 godine

Porediti ucinak nema nekog velikog rezona gledajuci ko je protiv koga igrao. Licno ocekujem neizvjesnu utakmicu i Zvezdinu pobedu.
D

Drmrpr

pre preko 2 godine

Partizanu je do sada raspored bio prilicno dobar(Studentski grad, Borac, Krka,...) jedino je Huventud bio protivnik vredan pomena i FMP u ABA ligi. Zvezda ima iskustvo, karakter, navijace tako da je u prednosti bar za 10ak poena. Mnogo zavisi od sudija dal ce navlaciti, seći igru kao protiv Asvela. Nadamo se postenom sudjenju i navijanju bez vredjanja komsija...
m

milos obiliiic

pre preko 2 godine

ne znam zasto pokusavate da izjednacite ove dve ekipe,kada partizan igra slabije takmicenje,u Aba ligi igrao samo protiv slabijih ekipa.Ok,kvalitetniji su nego prosle sezone,ali ova Zvezda je duplo bolja od one od prosle sezone,a jos uvek nije u najjacem sastavu.Prica kako je Zeljko tu pada u vodu,on je trener,nije igrac,a i ne trenira vise Gudurica Bogdanovica Dekoloa i ostale.Sve ispod 10 rezlike za Zvezdu,je iznenadjenje,i tu moramo biti objektivini.
W

WeR

pre preko 2 godine

Ljudi poredite odbrane nad EL timovima, i Hamburgerom i Andorom, ma hajte molim vas? Zvezda u Aba igrala sa Igokeom, Cedom, Mornarom tamo i Buducnoscu, znaci raspored nastimovan, partizan ni sa jednim od ovih protivnika?Nemojte molim vas da se brukate ovim pitanjem.
M

Mile vs traznicija

pre preko 2 godine

Posle dve godine derbi ono sto bi trebalo da bude. Slazem se sa kladionicama da blaga orednost ide na Zvezdu. Mada ne treba nikako ni na koji nacin potceniti Partizan. Realno gledano Zvezda ima bolju igru dosta ce zavisiti od sudijskog kriterijuma da li ce da pusti tucu kao recimo Zvezdi protiv Asvela ili ce da sviraju svaki kontakt kao protiv Albe. Dok kod Partizana dosta zavisi od spoljnih igraca videli smo kada podbace Mur i Madar kao protiv Andore Partizan nema sta da trazi. Oba tima su imala utakmicu preko nedelje tako da se ne moze reci da neko ulazi vise ili manje umoran. Zvezda mora da zatvori Pantera i da pokusa da Lideja zadrzi na nekih desetak poena ako iko moze to moze zvezda,dok Partizan mora da iskontrolise zvezdin skok u napadu sto nece biti ni malo lako uz procente suta kakve su do sada inali moze da bude jako jako zanimljivo. Sretno i jednima i drugima i neka pobedi kosarka.
G

Gost1111111111111

pre preko 2 godine

Rekao bi da će biti 30 razlike za zvezdu. ali pošto ćemo igrati 5 na 8 kažem da će biti 10-15.
G

Gostdjdjdj

pre preko 2 godine

Pa valjda nece sudije toliko opet pomoci fmp 2 da igra opet 3 na 5 valjda nece biti opet toga i nadamk se da nece pustiti ragbi odbranu zvezde nego da ce se posteno suditi.Samo da ne bude opet 3 na 5
S

Samo Ti

pre preko 2 godine

Zvezda ima prednost. Veliki je minus izuzetna potrošnja od početka sezone. Sada je više igrača u rotaciji pa očekujem dodatno poboljšanje u igri. Poslednje pobede u EL pokazuju napredak ali su i veliki plus za samopouzdanje. Partizan ima mnogo da radi i tek će napredovati. Imali su daleko lakši raspored i dosta manje mečeva ali su sad ušli u težak ritam. Poslednje dve u EK su im ujedno i najkvalitetniji protivnici i prvi poraz i najteža pobeda. Zvezda ima jači ritam i kvalitetnije iskustvo od početka sezone i to će biti presudno. Partizan može da iznenadi jer ima kvalitetne igrače. Nadam se jednoj moćnoj utakmici i fer plej sa tribina.
Z

Zvonko Subotica

pre preko 2 godine

Pustite brojke, ovo je nama prva utakmica ove sezone sa baš ozbiljnim rivalom i odbrana sa kojom se do sada nismo susretali, a u rosteru nam i dalje Zagorac, Trifunović, Dangubić, sada i Koprivica, Mur...
G

Grobar88

pre preko 2 godine

Sta fali Muru,sta pricas ti?
c

crna gora

pre preko 2 godine

definitivno ce nijanse odlucivati pobjednika.moje misljenje da meč odlučiti dobra noc nekog pojedinca,Kalinic,Panter itd..
S

Spiritus movens

pre preko 2 godine

Zvezdina odbrana je najbolja u Evroligi. Ni jedan Asvel ne bi presao 60 poena da nije bilo opustanja pred kraj. Ako budemo na svom (evroligaskom) nivou, ocekujem da "pocistimo" Partizan.
v

v1ad

pre preko 2 godine

Koga zanima odbrana Zvezde u EL ima super video na Youtube, zove se, Keys to Having Best Defense in Europe. Traje oko 11 minuta, sve lepo objasnjeno.