Rudi Fernandes (©Star Sport)
Rudi Fernandes (©Star Sport)

Veče u znaku Rudija: Poslednji put pred madridskom publikom i pobeda nad Portorikom sa 20 trojki

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.07.24. | 23:05

Naš rival u grupi nije pružio jak otpor

Španska košarkaška reprezentacija odradila je generalnu probu bez greške i u pravom tonu oprostila se od sunarodnika pre puta u Pariz.

U poslednjem testu pred Olimpijske igre, Crveni su pokazali svoju najbolju verziju protiv Portorika koji su zgromili fantastičnim šutem sa distance. Čak 20 pogodaka iz 46 šuteva, baš kako je i Japan ubacio nama u nedelju uveče, s tim da je Španija slavila sa ubedljivih 107:84 (30:16, 29:21, 30:25, 18:22).

Izabrane vesti

Naši rivali u grupi nisu pružili naročiti otpor u odbrani, pa je tako najveći deo utakmice prošao sa razlikom od 20 i više poena. Santi Aldama ubacio je 20, Serhio Ljulj 16 i Huančo Ernangomes po 16 poena, mada je celo veče bilo posvećeno jednom čoveku – Rudiju Fernandesu. Legendarni kapiten odigrao je definitivno svoju poslednju utakmicu pred španskom publikom i ostaju mu samo još Olimpijske igre, pre nego što definitivno okači patike o klin. Jedan od heroja zlatnog pohoda pre dve godine na Evrobasketu u Berlinu dobio je stojeće ovacije kompletnog Vizink Centra u Madridu, veče puno emocija, suza i osmeha, na pravi način je ispraćen u Pariz gde će Španija pokušati da osvoji istorijsku medalju. Za Rudija biće to čak šesto učešće na najvećoj sportskoj manifestaciji!

Utakmica je u pravom smislu te reči bila pravi festival trojki. Već posle deset minuta na semaforu je stajalo 30:16, a Serhio Ljulj dao je sve od sebe na otvaranju utakmice kako bi postavio pravi ton. Dve ukradene lopte, asistencija Lorenzu Braunu za tri, pa je i sam pogodio dalekometni hitac... Jednostavno, gosti nisu znali šta ih je snašlo.

Jedini koji je zapravo pokušavao da drži Portorikance u životu bio je Ismael Pinjeiro, međutim brzo je postalo jasno da jedan čovek ne može previše protiv dobro našpanovanog orkestra koji je udarao svom silom! Pokušavao je na momente da pogura ostatak ekipe, odigrao je solidno prvo poluvreme sa devet poena, ali nije bilo dovoljno. Najbolji igrač Portorika Hose Alvarado nije se video u prvih 20 minuta, kada je Španija nekoliko puta imala i +25.

E, kasnije je Alvarado proigrao. stavio je tim na svoja leđa i vukao sam, ali ni to nije pravilo naročitu razliku, jer su Španci bili izuzetno motivisani da svojim sunarodnicima isporuče veče za pamćenje. NBA plej na kraju je imao 19 poena.

Špance na Igrama čeka pakao Grupe A u kojoj su još Kanada, Grčka i Australija. Portoriko će igrati sa Amerikancima, Južnim Sudanom i Srbijom.



tagovi

Rudi Fernandeskošarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija PortorikaPariz 2024Olimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara