Vazduh je bio kao supa

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 10:02

Gusta magla odnela jednog od najvećih košarkaša svih vremena

Kobi Brajant je voleo da leti helikopterom. Obožavao je, u stvari. Ali kobnog 26. januara 2020. godine nije baš morao. Američki mediji prenose – magla nad Los Anđelesom bila je toliko gusta da uslova za letenje jednostavno nije bilo.
Uslovi su bili magloviti, oblačno vreme, kiša je rominjala. Relativna vlažnost vazduha je bila 100 odsto. To znači da je vazduh bio kao supa”, rekao je za Si-En-En meteorolog Majkl Gaj.

Uostalom, koliko je u stvari bilo maglovito možda najbolje govori i to što je los anđeleska policija prizemljica sve svoje letelice, potvrdio je portparol Džoš Rubenstajn. Prosto, nije se moglo. Požari na zemlji nisu pooogli.

Izabrane vesti

Ali jedan pilot je uzleteo. Stradali su Kobi Brajant i još osmoro ljudi, uključujući tu i njegovu 13-godišnju ćerku Đijanu.

Ceo slučaj sada istražuju nadležni organi. Čak se i FBI uključio, mada je ovo pre svega slučaj za Odbor za bezbednost u nacionalnom transport i Federalnu avio administraciju. Pet milja oko mesta udesa zabranjeno je leteti. Takođe, zabranjeno je leteti manje od kilometar i po iznad nesreće.

Istraga će potrajati. Šerif Aleks Viljanova kaže da bi mogla da potraje i nedeljama. Samo da  bi se pronašla tema biće potrebni dani.
Za nas je ovo logistička noćna mora. Nije to baš pristupačan teren”, rekao je Viljanova i zamolio fanove da ne prilaze.

Noćna mora. Zaista jeste.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara