Vatromet u Zemunu: Sloboda ubacila 121 poen protiv Mladosti, Užičani vezali desetu pobedu i ponovo zaseli na vrh

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.01.20. | 20:16

Tim Vlade Lučića u fantastičnom raspoloženju čeka derbi protiv Borca idućeg vikenda

Neverovatnu košarku ove sezone igra užička Sloboda. Tim koji je prošle godine napravio povratak u najviši rang u Srbiji, ove godine "deli lekcije" svima i zajedno sa čačanskim Borcem sedi na samom vrhu tabele Košarkaške lige Srbije. Upravo će se ova dva tima u narednom kolu boriti za prvo mesto na tabeli.

A u ovoj rundi, nije pogrešio niko ko je večeras svratio do Zemuna. Mladost i Sloboda pružili su neverovatnu košarkašku predstavu punu sjajnih koševa i poteza. Bio je to užitak za svakoga ko voli brzu igru u tranziciji, sa velikim brojem šuteva i kratkim napadima. Nakon velikog broja preokreta, uspona i padova, kao bolja je izašla upravo ekipa iz grada na Đetinji koja je izbrojala do 121 poena – 95:121.

Izabrane vesti

Kada biste sve stavili na papir i malo detaljnije pogledali statistiku, videli biste da je Sloboda u drugoj četvrtini ubacila vrtoglavih 30 poena. Ali ni to nije sve, jer su Užičani po povratku sa odmora, u trećoj deonici brojali do 35. A napadačka rapsodija viđena je i u poslednjem kvartalu, gde su Ere postigle fantastičnih 36 poena. Ne sme se izostaviti da je Mladost u te prve dve navedene deonice ubacila 25, odnosno 29 poena respektivno, što je fantastičan napadački učinak. Podbacili su domaći jedino u poslednjoj četvrtini, gde jednostavno nisu mogli da pariraju Slobodi.

Kada se odigra jedna ovakva utakmica, naravno, veliki je broj i istaknutih košarkaša. U Slobodi je tako najbolji bio Stefan Simić sa čak 23 poena, pratio ga je Vuk Đorđević sa dva manje, a dvocifreni su bili redom Tadija Tadić (17 poena), Đorđe Pažin (15 poena), Dimitrije Nikolić (14 poena), Tevin Foster (13 poena) i Dušan Kutlešić sa 12 poena. U ekipi Mladosti takođe je bilo dosta dvocifrenih, pa je tako Deril Taker ubacio 24 poena, Tomas Dreksel je brojao do 21, dok je Igor Mijailović ubacio 19. Krug dvocifenih zaokružuje Stefan Šajin sa 12 poena.

Bilo kako bilo, nakon manje uvodne serije Slobode na samom startu meča, Zemunci su bili ti koji su prezueli glavnu reč u uvodnom kvartalu. Mladost je malo po malo uvećavala svoju prednost, koja je u jednom trenutku otišla i na dvocifrenu, ali su Užičani već pred kraj uhvatili kakav-takav ritam, pa su razliku smanjili na devet poena – 29:20.

Druga četvrtina je bila izuzetno uzbudljiva. Sloboda je preuzela inicijativu od samog starta i vrlo brzo je prišla Zemuncima na samo posed zaostatka, a sredinom kvartala je čak uspela da povrati prednost u svoje ruke. Međutim, kao mnogo puta ove sezone desio se novi pad Užičana koji su dozvolili seriju 10:1 i ponovo vratili Mladost u prednost. Do kraja ovog perioda videli smo po još jednu manju seriju na obe strane, a rezultat je bio takav da je domaći tim imao četiri poena prednosti pred nastavak, uz neverovatno veliki broj ubačenih poena – 54:50.

Ako ste mislili da će dve ekipe da se "istroše" u prvom poluvrmenu, grdno ste pogrešili. Treća četvrtina donela nam je novu "NBA" akciju, jer su Mladost i Sloboda zbirno postigli čak 64 poena. Međutim, u daleko boljem raspoloženju su bili Rosoneri, koji su još polovinom četvrtine preuzeli prednost i preko Tadije Tadića i Tevina Fostera uspeli da je "odvuku" na osam poena. No, uzvratila je Mladost preko Stefana Šajina i Treja Dreksela, pa je rezultat pred poslednjih deset minuta nagoveštavao dramu – 83:85. Generalno gledano, ovakvog skora se ne bi postidele ni neke "atraktivnije" utakmice, a ovde je viđen već na kraju treće deonice.

Nakon manje rezultatske klackalice u uvodnom minutu poslednje četvrtine, krenula je nova odlična serija Slobode. Započeo je sve sa vezanim trojkama Đorđe Pažin, a priključili su se Stefan Simić i Vuk Đorđević sa dodatnim pogocima. Sve je podsećalo na duel iz prvog dela sezone u Užicu, kada je Sloboda serijom 23:0 na početku poslednjeg kvartala slomila Zemunce...

Ovoga puta, Sloboda je u poslednjoj deonici došla do niza od 32:8, čime je i definitivno stavila tačku na ovu utakmicu. Bilo je samo pitanje na kojoj brojci postignutih poena će se Užičani zaustaviti i da li će oboriti rekord Košarkaške lige Srbije u ovom segmentu. Na kraju su se zaustavili tik nadomak toga, pošto su došli do 121 poena.


MLADOST ZEMUN – SLOBODA UŽICE 95:121 (29:20, 25:30, 29:35, 12:36)

Dvorana: SC "Master", Zemun
Gledalaca: 150
Sudije: Vladimir Jevtović, Radoš Arsenijević, Stefan Ćalić

MLADOST ZEMUN: Dreksel 21, Mijailović 19, Stefanović 8, Taker 24, Šajin 12, Kulundžić, Belić 2, Milenković, Jovanović, Grifin 6, Sidiki, Tanasković 2
SLOBODA UŽICE: Pažin 15, Tadić 17, Kutlešić 12, Nikolić 14, Đorđević 21, Foster 13, Simić 23, Božić 2, Krstić, Bošković, Matović, Simović 4


KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak
Mladost Zemun - Sloboda Užice 95:121
/Taker 24, Dreksel 21, Mijailović 19 - Simić 23, Đorđević 21, Tadić 17/

Subota
18.00: Vršac – OKK Beograd
18.00: Zlatibor Čajetina – Vojvodina
19.30: Kolubara – Tamiš
20.00: Dunav – Metalac Valjevo

Nedelja
18.00: Borac Čačak – Dinamik
18.00: Napredak JKP Aleksinac – OKK Novi Pazar

Foto: Star Sport, Mozzart Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara