Vasin Efes nastavlja perfekciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 09:31

Pivari se nalaze u seriji od 11 vezanih pobeda u svim takmičenjima

Bilo je kikseva, bilo je neprijatnih dana, ali sve to je sada već iza košarkaša Anadolu Efesa. Odlično igra sastav Ergina Atamana i u domaćem šampionatu, a što je još važnije u Evroligi, pa sa velikim ambicijama i motivacijom ulaze u predstojeći susret sa Afjonom u turskoj ligi (Sport Klub 3, 18.00).

Njihov predstojeći rival se prethodne sezone jedva spasio ispadanja, a ni ove ne deluje kao materijal za nešto više. Afjon trenutno ima samo tri pobede iz deset odigranih kola, što ga stavlja tik dva mesta iznad crvene zone. Ruku na srce, večerašnji domaćin umeo je ranije da iznenadi „velike“, pa će Ergin Ataman sigurno dobro potkovati svoje košarkaše.

Izabrane vesti

Uostalom, šta se još može dodati vezano za Efes, a da to već nije ispričano? Onaj poraz od Panatinaikosa kao da je došao u pravom trenutku (kada je Ergin Ataman čak otvoreno kritikovao igru Vase Micića), pošto su se nakon toga Pivari u potpunosti razljutili i krenuli u nezadrživu seriju. U Evroligi su redom padali Olimpijakos, Zenit, Asvel, Olimpija Milano, Bajern, a u minulom kolu i Baskonija. Na domaćem planu problema nije bilo protiv Sigorte, Gacijantepa, Turk Telekoma, Bahčešehira i Galatasaraja.

Može se reći da dva kluba igraju potpuno različito, tim pre što Afjon uglavnom ide na manji broj poena, dok Efes voli da igra na znatno veći broj poseda. Pitanje je, ipak, da li će domaćin uspeti da meč uvede u svoj kolosek, pošto je preko puta znatno kvalitetniji rival.

Prethodne sezone, Anadolu Efes je oba puta izuzetno lako izašao na kraj sa Afjonom, a kada se sabere ukupna razlika sa te dve utakmice, ona iznosi vrtoglavih plus 50. Dakle, sve sem ubedljive pobede Vasinog tima večeras bilo bi iznenađenje.

TURSKA 1 - 11. KOLO

Subota
Gacijantep - Sigorta 96:94
Galatasaraj - Bandirma 91:70
Darušafaka - Bešiktaš 78:59
Tofaš - Pinar Karšijaka 94:88

Nedelja
Fenerbahče - OGM Orman 85:52
Bahčešehir - Bujukčekmeče 96:81
Turk Telekom - Bursa 80:62

Ponedeljak
18.00: (10,0) Afjon Beledije (27,0) Anadolu Efes (1,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara