Vasilije Micić (©MN Press)
Vasilije Micić (©MN Press)

Vasilije Vasa Micić: Došlo je vreme da zaokružimo priču i da postanem suvlasnik YUBAC-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 12:50

Najkorisniji igrač Fajnal fora i MVP Evrolige ne čeka kraj igračke karijere da bi osmislio čime će se baviti kada “okači patike o klin”!

Košarkaški kamp YUBAC ima tradiciju preko tri decenije. Međutim, ovogodišnji kamp bitno će se razlikovati od minulih. MVP Evrolige i najkorisniji igrač Fajnal fora Vasilije Vasa Micić postao je partner i suvlasnik kampa. Vasa je kao dete pohađao Yubac. Potom je bio demonstrator, promoter, a od ove sezone je i partner Yubaca. Vasilije Micić nam pojašnjava zašto je ušao u partnerski odnos sa osnivačem kampa Milanom Opačićem.

“Pošto sam odrastao na Kopaoniku kao dete sam godine proveo na kampu. Bio sam sve što ste kazali i došlo je vreme da zaokružimo priču. Imamo zajedničku želju da podignemo Yubac na još viši nivo. Cilj je da još neko dete, polaznik kampa, doživi košarkašku priču sličnu mojoj”, ističe Micić.

Izabrane vesti

Što znači da postane jedan od najboljih igrača Evrope.

“Pre svega želim zdravu priču i ovde novac nije u prvom planu. Trudiću se da na Kopaonik dovedem i vrhunske kondicione trenere, obezbedim dobru opremu jer sa Adidasom imam ugovor preko deset godina, ali i da ja budem prisutan po dva, tri dana u svakoj smeni. Biće tu još inovacija, iznenađenja… Iskreno, razmišljam dugoročnije, ne čekam kraj igračke karijere da bih osmislio čime ću se baviti kad ‘okačim kopačke o klin’. Između ostalog, želim da sagledam da li sam za posao poput ovog”, zaključuje Vasa priču o Yubac – u i reč daje Dragoljubu Ljubi Vidačiću, direktoru i treneru na kampu.

“Ovogodišnji kamp razlikovaće se od minulih. Prerano smo ostali bez sjajnog druga i trenera Zorana Sretenovića Srete. To je veliki gubitak za kamp jer je specijalistički kamp, koji je vodio Sreta, bio jedan od najuspešnijih. Došli smo do rešenja da ove godine ja vodim kamp za bekove”, ističe Ljuba Vidačić.

Ljuba nam donosi i dobre vesti kada je kamp na srpskoj planinskoj lepotici u pitanju.

“Imaćemo vrhunske uslove za rad u renoviranoj sali hotela Grand. Vasilije će obilaziti sve smene na Kopaoniku, polaznici će dobiti vrhunsku opremu Adidas i Vasa će biti pravi partner. Sigurno će imati nekoliko radnih dana i deca će učiti od velikog asa. Za našu decu, buduće košarkaše, potrebni su dobri tereni, oprema, lopte što ćemo obezbediti. Ovom prilikom želim da čestitam i odam priznanje kompaniji Mozzart za akciju “100 terena za jednu igru”. Koliko imamo sjajnih igrača akcija može i da se produži. Čuo sam da Mozzart otvara jedan teren nadomak Kopaonika”, zaključuje Vidačić.

Na YUBAC – u (https://www.yubac.rs/sr/) će, na Kopaoniku i u Bajinoj Bašti, raditi treneri Jovica Arsić, Zoran Višić, Vlada Đurović, Mikica Marković, Marko Cvetković i mnogo mladih trenera jer kamp ima odličnu saradnju sa KSV.

PIŠE: Đurđe Mečanin

FOTO: MN Press


tagovi

Vasilije Micićkošarkaški kamp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara