Vajta čekaju operacija i šest nedelja pauze

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 18:34

Loše vesti posle odrađenog snimka u bonici u Minhenu

Peh za Crvenu zvezdu i Arona Vajta. Američki košarkaš će na duži vremenski period odsustvovati sa terena, pošto posle urađenog snimka u bolnici u Minhenu ustanovljeno da se radi o prelomu podlaktične kosti.

To je potvrđeno i iz Crvene zvezde, kada je lekarska služba dobila zvaničan izveštaj o stepenu povrede. Vajta posle hiruškog zahvata očekuje oporavak u Beogradu, a iz kluba sa Malog Kalemegdana istakli su da očekuju da Amerikanac van stroja bude šest nedelja.

Izabrane vesti

"Košarkaš Crvene zvezde Eron Vajt doživeo je tokom pada na prijateljskoj utakmici sa Panatinaikosom prelom podlaktične kosti i biće operisan u Minhenu najkasnije u nedelju. Eron Vajt prilikom teškog pada nije povredio, ni slomio zglob i šaku, a pauza nakon ovakve vrste operacije je šest nedelja. Eron Vajt će nakon hirurškog zahvata napustiti bolnicu u Minhenu najkasnije u ponedeljak. Crvena zvezda ovom prilikom izražava veliku zahvalnost lekarima Bajerna i Marku Pešiću, direktoru kluba, kao i Svetislavu Pešiću koji su se angažovali i pomogli da Eron Vajt brzo bude zbrinut i primljen u bolnicu u Minhenu nakon povrede koju je doživeo", navedeno je u klupskom saopštenju.

Crveno-beli su se u zvaničnoj objavi osvrnuli i na igru rivala, naglasivši krivicu košarkaša atinskog kluba.

"Naš klub primoran je da iskaže i veliko nezadovoljstvo neprimerenim ponašanjem i upadicama pojedinih članova KK Panatinaikos tokom utakmice, a posebno nakon izuzetno grubog starta igrača Okara Vajta, počev od dela igračkog kadra, kao i odsustva bilo kakve reakcije medicinskog osoblja i lekara kluba čiji je Eron Vajt bio igrač".

Odlični košarkaš je u kratkom vremenskom periodu tokom priprema pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje za sastav Dejana Radonjića, pa će njegova povreda predstavljati ogroman hendikep za čitav tim, koji je krenuo u završnu fazu priprema za početak sezone.

Vajt iza sebe ima bogato evropsko iskustvo, pa i u Evroligi pošto je tokom poslednjih šest godina nastupao za Bon, Zenit, Žalgiris, milansku Olimpiju, Tenerife i atinske Zelene.

Ovaj iskusni krilni centar prve košarkaške korake pravio je na koledzu Ajova, a pošto ga je kao 49. pika na draftu izabrao Vašington, odlučio se da gradi svoju profesionalnu karijeru u Evropi. Sa Crvenom zvezdom je potpisao dvogodišnji ugovor.

S obzirom da sledi višenedeljna pauza, pa onda i period pripreme za takmičarske mečeve, moglo bi da se očekuje da srpski šampion u ovom trenutku proširi svoje aktivnosti na tržištu, pa da uz već aktuelnu "peticu", krene i u potragu za "četvorkom" ili igračem sličnog profila kao što je Aron Vajt.


tagovi

Eron Vajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara