""
""

KRAJ: Srbija-Češka 96:72

Vreme čitanja: 7min | pet. 08.07.16. | 22:34

Uz MOZZART Sport pratite sva dešavanja iz Beogradske arene...

 

Izabrane vesti

KRAJ UTAKMICE - POBEDA SRBIJE- 96:72

39.minut: I štimac se upisuje. Trans u Areni.

39.minut: I Simonović se upisuje. Hoće li puknuti stotka.

37.minut: Sve je završeno u Areni. Praznik za oči u ovim trenucima. Bogdanović nastavlja da teroriše rivale - 89:63

35.minut: Potpuna dominacija Srbije. Prava poezija od igre. Raduljica je pogodio za dva. Deluje da su se Česi predali - 84:63

34.minut: Egizibicija Orlova. Teodosić bez gledanja, pa Raduljica ka Jokiću iza leđa. Naš centar je zaustavljen faulom, ali svi u Areni su na nogama - 82:63. Ovo je potez večeri!

33.minut: Sjajna saradnja Jokića i Raduljice. Jokić je bez promašaja iz igre. Dobro smo reagovali posle tajm-auta Đorđevića - 79:63

32.minut: Brutalna akcija i zakucavanja Čeha. Mora Đorđević da traži tajm-aut - 75:60.

31.minut: Poslednju četvrtinu otvara Raduljica desetim poenom - 75:58.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Sjajan završetak treće četvrtine. Mini serija od 5:0 pomogla nam je da se odemo na mini odmor sa plus 15. Ovo se ne sme izgubiti - 73:58. Kalinić je ubacio drugu trojku

30.minut: Sjajno igra Teodosić u napadu. Postigao je trojku. Česi se i dalje ne daju. Veseli na polaganju - 68:58.

29.minut: Maksimalan je Raduljica sa linije slobodnih bacanja - 65:53. 

29.minut: Mini serija Češke- 5:0. Mnogo problema nam zadaje Velš. Na njegove poene nakalemio se Satoranski. Morao je Đorđević da reaguje tajm-autom.

27.minut: Velš je pogodio za tri, ali je u istom stilu odgovorio Kalinić. Održavamo 15 poena prednosti. Ponovo je u igri Nemnja Nedović - 61:46.

25.minut: Možda možemo da konstatujemo da Orlovi igraju najbolje poluvreme na turniru. Vrlo smo raznovrsni, poene je upisao i Marković - 58:43.

24. minut - Odlična odbrana, sjajan napad Srbije u ovim trenucima. Raspoloženi Miloš Teodosić rešeta koš Čeha,  aSrbija ima najveću prednost od čak 15 razlike - 56:41.

22. minut - Sjajan početak drugog poluvremena i dve vezane trojke Birčevića i Teodosića za velikih 13 poena razlike.

Počelo je drugo poluvreme!

Kraj prvog poluvremena - 45:36!

Česi su u samom finišu uspeli da spuste razliku ispod dvocifrene brojke, ali i dalje je to prilično lepo odstojanje. Ali, utisak je da Srbija zaista igra jako kvalitetno, samouvereno na obe strane. Naravno, Jokić i Bogdanović su apsolutno prve figure ovog meča i zbog njih Orlovi i imaju dvocifrenu prednost gotovo celo prvo poluvreme. Zajedno su ubacili čak 26 poena! Mada su nam opet Česi pokupili dosta lopti u napadu (7) i mi smo uzvratili sa šest ofanzivnih uhvaćenih lopti, tako da je tu šteta anulirana. Dosta hrabri činjenica da smo "prodali" samo četiri, a protivnik čak devet lopti, što pokazuje disciplinu kojom odišu srpski igrači. 

20. minut - Ah, evo dobio je i Veseli svojih pet minuta. Uspeo je da izgradi dobru poziciju u reketu, obori Jokića na parket a pošto sudije nisu svirale faul u napadu, zakucao je jako i našem centru pokazao da je srećan zbog toga - 43:33.

19. minut - JOKIIIIIIIĆ! Kako igra ovaj momak, ljudi! Nezaustavljiv je za odbranu Češke koja više ne zna šta da radi kako bi ga sačuvala. Ponovo je dao dvojku uz faul, a onda i pogodio slobodno bacanje!

18. minut - Srbija vodi sa 40:29, a ima i dvojicu igrača sa dvocifrenim učinkom! To su Bogdanović sa 12 i Jokić sa 11 koševa. U međuvremenu, Kalinić je zaradio i treću ličnu grešku, ali ostaje na parketu. 

18. minut - Satoranski je ponovo precizan i zasad se jedino izdvaja kod Češke sa deset poena. Ali, on sam ne može mnogo, pošto i dalje fale poeni ostatka tima, posebno Veselog i Šilba. Nadamo se da će ih biti što manje do kraja - 38:29.

17. minut - Ne bismo da ureknemo naše momke, ali igraju odlično! Drže Čehe pod kontrolom potpuno i sada kada su uzeli lepo vođstvo ne dozvoljavaju im da se približe. Svaki nalet tima Ronena Ginzburga Orlovi lako odbiju, a što je jako dobro - imamo dosta raspoloženih pojedinaca. Od svih igrača koji su dosad igrali (njih devetorica) samo se Marković nije upisao u listu strelaca.

14. minut - Usledio je brz odgovor Čeha. Huška i Auda su dva puta brzo kaznili greške suparničkog sastava, da bi Nedović bio precizan sa penala - 34:24.

13. minut - EGZIBICIJE SRPSKOG TIMA! Prvo je Bogdanović pogodio dugu dvojku, a onda je Teodosić odlično proigrao Raduljicu na "alej-up" za dosad maksimalnih 32:20!

12. minut - BOGDANOVIIIIIIIĆ! Ovog puta ne za tri, već jako zakucavanje, s autoritetom! Fantastično je Raduljica proigrao svog mladog saigrača u uglu, a onda je usledilo snažno kucanje koje je podiglo adrenalin u Areni. Njegov deseti poen - 28:20!

11. minut - Česi otvaraju drugu deonicu trojkom. Precizan je bio Patrik Auda nakon što je dobro isfintirao i iz igre izbacio Kalinića - 26:20.

Kraj prve četvrtine - 26:17!

Česi imaju sreću što Orlovi ne rešavaju sve što im se pruža, ali najbitnije od svega je to da srpski tim drži sve konce u svojim rukama. Ooo, kako je dobro videti ih raspoložene. Jokić predvodi listu strelaca sa devet poena, ali i tri skoka, dok Bogdanović ima osam koševa. Kod gostiju po pet poena imaju Satoranski i Veseli.

9. minut - Nikola Jokić DO-MI-NI-RA! Šest vezanih poena za srpskog centra, koji polako postaje noćna mora češke odbrane. Još je uspeo da izvuče faul i imaće dodatno bacanje. Ali, posle tajm-auta - 23:14. 

- U međuvremenu Jokić je ubacio i penal, pa je Srbija došla do prve dvocifrene prednosti (24:14). Odmah je otišao na klupu da odmori, zamenio ga je Raduljica, a mladi Somborac dobio je ogroman aplauz sa tribina. Kako i ne bi kada već ima devet poena.

7. minut - Još jedna dobra odbrana Orlova, ali je na kraju Jokić ipak napravio faul. Njegov već drugi na meču, šteta! Ujedno je i Bogdanović pokazao selektoru da mora na klupu, pa je umesto njega ušao Birčević

6. minut - BOGDAAAAAAANOVIĆ! Još jednom za tri poena! Fantastično realizuje akciju iako se bacio u stranu. Ali, to su njegove pozicije i Česi mogu samo da se mole da ne pogodi. Srećom po nas - vrlo je raspoložen - 17:10.

6. minut - Požrtvovano, jako požrtvovano igraju košarkaši Srbije. Ne štede ni atom energije kako bi rivalu što više otežali posao u napadu, pa se najčešće akcije Čeha završavaju šutevima preko ruke. U međuvremenu je Satoranski dao trojku, ali je Jović ubacio loptu u koš posle skoka u napadu - 14:10.

5. minut - Vrlo bitan momenat za Srbiju - odlično su igrači Aleksandra Đorđevića ušli u meč šuterski! Bogdanović je "sipao" još jednu trojku, a već smo dva puta uspeli da ukrademo loptu rivalu već u samom reketu, na početku napada. Šteta je samo što ih nismo realizovali - 12:7.

3. minut - Posle prva dva i po minuta jasno je da su oba tima krenula prilično agresivno u defanzivi, ali što bi moglo da garantuje jedan jako tesan meč. Međutim, nakon realizacija Bogdanovića i Jokića prvu trojku na meču dao je Šilb, da bi odmah istom merom uzvratio i Birčević. Sada je rezultat 7:5.

Utakmica je počela, a prvi napad imaće košarkaši Češke. 

- POSTAVA SRBIJE: Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević, Jokić.
- POSTAVA ČEŠKE: Satoranski, Purmpla, Šilb, Benda, Veseli.


20.55 - Tokom predstavljanja postave Ćeške svi igrači "pozdravljeni" su zvižducima, a jedini izuzetak bio je, naravno, Jan Veseli, koji je dobio veliki aplauz. 

20.53 - Dobra stvar je ta što se tribine konstantno pune, ali nije neka preterana gužva na ulazima. Ipak, verujemo da će pristalice Srbije biti na željenom nivou, posebno jer su Česi već počeli da koriste bubnjeve i razne navijačke trube. Očekujemo odgovor.

20.50 - Atmosfera u Areni je prilično mirna, a kako možemo da primetimo, Orlovi će imati podršku iz Banjaluke i sa Svetog Stefana i njihove zastave su jasno istaknute u gornjem prstenu. 

20.47 - Podsećanja radi, Srbija i Češka su ukrštale koplja i u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Evrobasketa, a na toj utakmici kapiten Miloš Teodosić uspeo je da skupi čak 14 asistencija! Blistali su i Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica, a posebnu draž pobedi dao je Zoran Erceg sa 20 poena. 

20.42 - Po našoj slobodnoj proceni u dvorani je trenutno nešto više od 6.000 navijača, mahom srpskih. Tu je i grupica od oko 150 Čeha, koji su se dobro opremili navijačkim rekvizitima. 

20.34 - Nadamo se ozbiljnoj podršci sa gledališta, ali zasad stvari ne deluju tako dobro. Procenjujemo da će opet biti između 10.000 i 13.000 gledalaca, ali ovo je jedini put kada se potajno nadamo i da će nas posetioci demantovati. 

20.29 - Pogledajte sve KVOTE ZA MEČ SRBIJA - ČEŠKA.

20.27 - Nadamo se da će orlovi večeras imati snažnu podršku sa tribina Beogradske arene. Vreme je da i publika bude na najvišem nivou...

20.22 - Za one koji su ispratili prvi polufinalni okršaj beogradskog turnira da kažemo da je finale izborila selekcija Portorika, pošto je savladala Letoniju rezultatom 77:70. Dakle, ukoliko izabranici Aleksandra Đorđevića pobede Čehe, čemu se svi nadamo, u okršaju za Rio čekaju nas stari znanci koje smo već jednom tukli u grupnoj fazi takmičenja. Opšrnije o susretu Portoriko - Letonija čitajte OVDE.

Dobro veče poštovani posetioci portala MOZZART Sport. I večeras ćemo kao i prethodnih večeri zajedno ispratiti dešavanja sa utakmice naših košarkaša na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Na redu je, kao što znate, polufinalni okršaj protiv Češke. Dakle, pretposlednji korak na putu do cilja.

Orlovi, srećno!

(foto: Star Sport)


tagovi

SrbijaOI Rio 2016.kvalifikacije za Rio 2016košarkaška reprezentacija SrbijeKošarkaška reprezentacija ČeškeAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara