Užička Sloboda juri čistu desetku protiv Mladosti u Zemunu

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.01.20. | 09:41

Ere večeras imaju priliku da upišu deseti vezani trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije (18.00)

Još jedno kolo, a onda ide veliki derbi domaćeg prvenstva. Pred susret Slobode i Borca u čuvenom užičkom „Velikom parku“, sve oči uprte su u ova dva sastava, koji dominiraju nacionalnom ligom od samog njenog starta. Čačani su za sada upisali svega jedan neuspeh, dok Ere zaostaju samo jedan korak iza. I jedni i drugi će u ovom kolu imati težak posao da nastave niz nepobedivosti, a prva će na teren Sloboda, koja večeras gostuje u Zemunu protiv talentovanog sastava Mladosti (18.00).

Koliko dugo traje serija Slobode, dobro ilustruje podatak da su poslednji meč izgubili na Zlatiboru još davnog 2. novembra, a od tada su nanizali četiri pobede pred domaćom publikom i još pet na strani, od kojih je onaj protiv Dinamika bio prilično impresivan. Sa druge strane, Mladost je u prethodnom kolu izgubila baš od tog rivala u Hali sportova na Novom Beogradu, pa će protiv Užičana tražiti povratak na pobedničke staze.

Izabrane vesti

Ukoliko se ne dese neke velike promene, Mladost iz Zemuna će, uz ovakve partije najverovatnije „izvući“ plasman u Superligu na kraju sezone. Sloboda je to mesto gotovo već i matetmatički obezbedila, pošto je, poređenja radi, prošle sezone „upala“ u ovo takmičenje sa 12 pobeda, koliko sada ima već posle 14 odigranih kola.

Trener Slobode, Vladimir Lučić večeras neće imati problema sa povređenim košarkašima i može se očekivati da Užičani u punom sastavu izađu na megdan ekipi Mladosti. Zemuncima će večeras biti izuzetno teško, jer je kvalitet Era u tome što u gotovo svakoj utakmici neko drugi iskoči u prvi plan. Kandidati su brojni, pa su tu između ostalog Dušan Kutlešić, Dimitrije Nikolić, Tadija Tadić, Ranko Simović, Đorđe Pažin, Vuk Đorđević i Stefan Simić. Prava je enigma ko će se večeras istaći u ovom sastavu.

Sa druge strane, ni ekipa Mladosti neće napasti bez oružja. Za razliku od Slobode, pogon Mladosti pokreću košarkaši iz SAD-a, pre svega talentovani Trej Dreksel, a potom i Tajer Grifin. Tu su, pored ostalih i Matija Belić i Dušan Tanasković, pa se može reći da i Zemunci imaju prilično dobro ukomponovan sastav, koji trenutno igra daleko bolje nego na početku sezone.

Prvotimac Slobode, Tadija Tadić, ističe da njegov tim kao favorit ulazi u ovu utakmicu, ali da Užičanima ništa neće biti servirano kao gotovo u Zemunu.
„Jako teško gostovanje, oni su šesti na tabeli i igraju jako dobro. Imaju nekoliko stranaca, tako da neće biti nimalo lako dobiti taj meč. Mi smo favoriti i kao do sada ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Sve je na nama, pokušaćemo da što bolje uđemo u susret i mislim da je najbitniji početak i pristup, a ako to bude kako treba, mislim da neće biti problema“, rekao je košarkaš Rosonera.

Sa njim se slaže njegov saigrač, Bogdan Tejić, koji priželjkuje nastavak niza pobeda Slobode.
„Večeras imamo susret u Zemunu. Ekipa Mladosti je veoma dobra, ali mi bismo voleli da nastavimo niz pobeda, i da budemo pri vrhu tabele. Stvarno se nadam da će biti tako, dobro smo trenirali ovih dana. Mislim da bismo morali da nastavimo sa našom igrom sa dosta kontranapada, trčanja, i da ne gubimo naš ritam igre“, istakao je Tejić.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak
18.00: (3,50) Mladost Zemun (16,0) Sloboda Užice (1,35)

Subota
18.00: Vršac – OKK Beograd
18.00: Zlatibor Čajetina – Vojvodina
19.30: Kolubara – Tamiš
20.00: Dunav – Metalac Valjevo

Nedelja
18.00: Borac Čačak – Dinamik
18.00: Napredak JKP Aleksinac – OKK Novi Pazar

Napomena: Kvote su podložne promenama


Foto: Shutterstock, MN Press, Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara