Užice je na vrhu: Sloboda slomila Radnički sa Krsta i osvojila Kup KSS

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.20. | 20:07

MVP finala je centar Era, Dimitrije Nikolić koji je ubacio čak 37 poena

Ako pitate nekoga iz Užica kako se oseća povodom tekuće košarkaške sezone, verovatno će vam reći da sanja. Sloboda igra fantastično u Košarkaškoj ligi Srbije gde trenutno zauzima drugo mesto i nalazi se na dobrom putu da obezbedi plasman u ABA 2 ligu, a večeras je došla i do prvog trofeja u ovoj takmičarskoj godini. U finalu Kupa KSS nakon produžetka, Užičani su uspeli da savladaju Radnički sa Krsta u Beogradu – 105:109.

Činilo se da će Sloboda ovaj meč prilično lako dobiti, pošto je sredinom prvog poluvremena imala čak 19 poena prednosti, ali je sve ipak moralo da bude rešeno u dodatnih pet minuta. Dimitrije Nikolić je sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja doneo trofej u Užice, koje će večeras imati zbog čega da slavi.

Izabrane vesti

Odlični centar Užičana poneo je i epitet najkorisnijeg igrača ove utakmice, pošto je izbrojao do čak 37 poena, a uz to je uhvatio osam skokova. Fantastičnu partiju pružio je i Tadija Tadić, koji je pored 17 poena podelio 13 asistencija za indeks 32. Dvocifreni su bili još Ranko Simović i Dušan Kutlešić sa po 13 poena, kao i Tevin Foster sa 11 poena.

Na drugoj strani, bilo je pet dvocifrenih. Uroš Lučić je ubacio 20 poena uz devet skokova, Žarko Valjarević izbrojao je do 19 poena, kao i Vuk Karadžić, dok je Slobodan Dunđerski ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 12 asistencija. Za kraj, sa dve cifre u dve kolone mogao je da se pohvali i Aleksandar Nikolić, koji je upisao 14 poena uz deset uhvaćenih lopti.

Nakon veoma tesne i neočekivano tvrde prve četvrtine, koju su Užičani dobili sa jednim poenom razlike, gosti su se probudili u nastavku. Poenima maestralnog Dimitrija Nikolića, Sloboda je u jednom trenutku otišla na velikih 19 poena razlike (22:41), ali je do poluvremena ipak dopustila domaćima da se koliko-toliko vrate, što je bio samo uvod u ono što smo gledali u drugom poluvremenu – 33:43.

Furiozno je Radnički otvorio drugo poluvreme, pa je serijom 15:4 za svega tri minuta uspeo da preuzme i prednost, na opšte iznenađenje svih prisutnih. Ipak, Sloboda je uspela da se trgne, pa je poenima uglavnom iz reketa došla do sigurnosti, pa je pred poslednjih deset minuta košarke imala pet poena zalihe – 66:71.

Međutim, poslednji kvartal doneo nam je pravi egal. Radnički se brzo priključio, pa se konstantno igralo posed za posed. Na minut pred kraj, domaći su čak imali i poen prednosti, da bi Stefan Simić u narednom napadu Slobode pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja i omogućio napad za pobedu timu sa Crvenog Krsta.

Do samog kraja regularnog dela, Uroš Lučić nije uspeo da pogodi za domaće, da bi na drugoj strani Đorđe Pažin pokušao za tri, ali je bio neprecizan. Vuk Karadžić je za preostalu sekundu sa celog terena "opalio" neprecizan šut, pa se otišlo u dodatnih pet minuta.

I tamo je viđena velika borba. Radnički je i ovaj put pred poslednji minut imao poen prednosti, ali je sjajni Kragujevčanin, Dimitrije Nikolić prvo poentirao iz reketa, a onda pogodio još dva slobodna bacanja u narednom napadu, gotovo automatski, čime je Sloboda došla na plus tri. Dunđerski je na drugoj strani promašio jedno bacanje, a Nikolić je pogodio dodatna dva, čime je stavljena tačka na ovo finale.

Slobodu i Radnički sa Krsta ćemo vrlo brzo gledati i na Kupu Radivoja Koraća u Nišu, ali do tada u Užicu će imati razloga za slavlje, pošto je osvojen prvi trofej još od sezone u kojoj su Ere zauzele prvo mesto u Drugoj muškoj ligi Srbije.

KUP KSS - FINALE

Sreda
BKK Radnički - Sloboda Užice 105:109 (nakon produžetka)
/Lučić 20 - Nikolić 37/

Foto: KK Sloboda Užice, Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara