"NIKOLA RADIĆEVIĆ"
"NIKOLA RADIĆEVIĆ"

Uzdanica Sevilje, Nikola Radičević, najavljuje bolje dane

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.02.15. | 15:25

“Počeli smo da ličimo na tim, igramo odlično, u dobrom ritmu. Pozitivno je i to što završavamo takmičenje u Evrokupu, pa ćemo imati više vremena da se fokusiramo na domaće utakmice”, rekao je Nikola Radičević

NIKOLA RADIĆEVIĆUtakmica poslednjeg kola L grupe Evrokupa nema takmičarski značaj za domaću Sevilju  koja će ugostiti prvoplasirani Turov, pa u španskom timu ističu da će meč poslužiti za uigravanje ekipe pred veoma važan duel u domaćem šampionatu.
“Bez obzira što igramo rasterećeno potrudićemo se da savladamo poljski klub i da se uigramo pred susret sa Bilbaom. Tim iz Zgorželeca je donekle oslabljen, ali ostali su ključni košarkaši koji igraju tranziciono na veliki broj poena. Nadamo se pobedi”.

U poslednjem kolu domaćeg šampionata, posle dva produžetka, dobili ste Saragosu (97:99).
“Odigrali smo jednu tešku utakmicu. Pre svega Saragosa je odlično mesto za igranje, sjajna publika, dobar tim. Oni su vezali više poraza i znali smo da ukoliko uđemo u tesnu završnicu da će pritisak biti na njima. Ipak, zbog naših početničkih poteza omogućili smo im produžetke. Mada smo mlad sastav, pokazali smo psihičku  stabilnost i dobili smo meč”.

Izabrane vesti

Povezali ste dve pobede protiv Valensije i Saragose. Sad vas očekuje Bilbao koji je u vrhu tabele.
“Bilbao igra fenomenalno što niko nije očekivao. Mi smo malo izmenili pristup utakmicama, u odličnom smo ritmu, igramo pred domaćom publikom koja se probudila i nadamo se najboljem”.

Sevilja je i dalje u opasnoj zoni…
“Počeli smo da ličimo na tim, igramo odlično, u dobrom ritmu. Pozitivno je i to što završavamo takmičenje u Evrokupu, pa ćemo imati više vremena da se fokusiramo na domaće utakmice”.

Španski mediji hvale tvoju igru.
“Imao sam dobar start, nakon toga sam se uklopio u sivilo ekipe, ali sad sam ponovo u formi. Počeo sam da uživam na parketu, saigrači su počeli da mi veruju i sad sve lepo funkcioniše”.

Cilj Sevilje je da pobegne iz opasne zone.
“Moramo što pre da obezbedimo opstanak u ligi. Naravno ukoliko se ukaže šansa za nešto više sigurno ćemo je iskoristiti”.

U vrhu tabele nalaze se Unikaha, Real, Bilbao i Barselona.
“Unikaha je u dobroj fazi, mada očekujem skori pad. Za Bilbao sam rekao da su odlični. Barselona je u problem zbog povreda igrača, jednostavno krpe tim, a Real će polako podizati formu. Ako moram da se opredelim ko će osvojiti titulu onda najveće šanse dajem Barsi koja je briljantna u završnicama šampionata”, zaključio je Radičević.

Utakmica Sevilja i Turov igra se večeras od 20.30.

PIŠE: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nikola RadičevićKahasol SeviljaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara