©MN Press
©MN Press

Uspešna generalna proba: Košarkašice sa osmesima odlaze na OI

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 18:56

Izabranice Marine Maljković savladale selekciju Nigerije u kontrolnom meču odigranom u beogradskoj Areni (70:62)

Generalna proba je bila uspešna. Košarkašice Srbije su u beogradskoj Areni savladale sekekciju Nigerije rezultatom 70:62 u poslednjem kontrolnom meču pred odlazak na Olimpijske igre.

Pred oko 1.500 gledalaca na tribinama najveće dvorane na Balkanu, izabranice Marine Maljković su od početka do kraja kontrolisale utakmicu i na kraju upisale trijumf kojim u dobrom raspoloženju odlaze put Francuske. Najefikasnija u našim redovima je bila Jovana Nogić sa 15 poena, dok je Anđela Dugalić brojala do 12 i šest skokova. U afričkoj selekciji su se istakle Elizabet Balogun sa 14 poena i Ezin Kalu koja je upisala jedan manje.

Izabrane vesti

Prva četvrtina je prošla u opipavanju snaga, da bi prvu osetniju prednost, naše gracije ostvarile sredinom drugog kvartala kada su stigle do dvocifrenog suficita kojim su i okončali poluvreme (39:29).

U sličnom tonalitetu je odigrano i drugih 20 minuta. U nekoliko navrata su Srpkinje otišle na plus 15 i bile praktično pred rešavanjem pitanja pobednika, ali su uporne Nigerijke svaki put vraćale razliku na jednocifrenu. Prišle su protivnice na minus šest u poslednjem minutu duela, ali su naše dame uspele da se odbrane od svih naleta.

Marinine devojke su u pripremnom periodu odigrale ukupno četiri meča i ostvarile su polovičan utisak. Pored Nigerije, bile su bolje i od Kine (93:82), dok su izgubile od Belgije (59:106) i Francuske (63:85).

U grupnoj fazi Igara će za protivnice imati Špankinje, Kineskinje i Portorikanke sa kojima će se sastati u prvom kolu 28. jula od 21.00.


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina MaljkovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara