Komentari na vest

Đurović: Džejson Kid ne zna ništa o košarci kada ne ume da iskoristi Bobija

K

Kakav smo to narod?

pre gotovo 2 godine

Odslušao sam podkast. Đurović je košarkaška legenda, čovek sa jakim karakterom i harizmom, i uvek je uživanje slušati ga. Čovek ima svoju percepciju košarke. OK, mnogi se sa tim ne slažu, ali zašto moraju da vređaju u komentarima? Zašto ovde većina komentara glasi "matora budala, propo, slepac, slušaj šta priča ovaj kreten" itd. Valjda to govori nešto o nama samima.
m

milena11.11.

pre gotovo 2 godine

Za Jokića je u pravu,on sada u Evropskoj košarci se ne bi snašao i bio bi prosečan.
l

linoleum

pre gotovo 2 godine

secam se kad je bilo u kini svetsko i posle jedne pobede digao se hajp osvojicemo bla bla jedini je djurovic rekao da rezultat vara i da je jako zabrinut.svi su ga napali zestoko da je izlapeo itd kad ono prc.tacno se obistino debakl na nacin koji je djurovic predvideo,covek zna kosarku u detalj
T

Teodoras

pre gotovo 2 godine

Nemoguće je da Bobi koliko je promenio ekipa u nba, među kojima neke i nisu bile toliko jake, ne može da dobije neku veću šansu, a da to nije opravdano.
D

Dalmatinac

pre gotovo 2 godine

Vlade je legenda i gotovo...malo je karikirao u ovom intervjuu ali bar nije bezličan i dosadan,a o košarci više zna sigurno nego devedeset posto trenera danas u Evropi...
S

SilverSurfer

pre gotovo 2 godine

Vlade Đurović ima 74 godine. Možda zato nikog i ne trenira. Vodio je Zadar kada su bili prvaci države 1986. Postoje neki jako specifični razlozi zbog kojih kao trener nije vodio neke jače evropske klubove i ostvario veće uspehe iako košarkaško znanje nikad nije bilo sporno. Komentari su mu zabavni i predstavljaju njegovo viđenje sa kojim ne moramo biti saglasni. Jedna od njegovih boljih analiza bila je nakon prve finalne utakmice Aba lige koju je počeo rečenicom "Partizan je jače ušao u utakmicu od nas". Ako ništa drugo, kao što je neko napisao, barem se u analizama ne drži otrcanih fraza.
б

бартендер

pre gotovo 2 godine

Буквално све стане у име подкаста, јао Миле! Нити пратим нба нити ме занима, мимо онога што раде наши играчи, да ли праве успех, колико су добри, али братее, штс овај човек ради, кога тренира, кад је последњи тим водио, шта је освојио, које су ово приче! Немој Владе љубим те, одмарај главу, не оптерећуј се…
@

@ssss

pre gotovo 2 godine

Koliko dugo pratiš košarku kada ne znaš koga je Đurović vodio i šta je osvojio?
S

Srdjan88

pre gotovo 2 godine

Pa sta je osvojio brate? I kada je osvojio? Prije 40 godina u Sibenji, Zadru, Zvezdi? On ne razumije NBA kao i vecina evropskih trenera koji su sujetni i plase se da ce NBA doci u Evropu a oni postati nebitni. Igraci u SAD se oblikuju na koledzu, tamo imaju trenere i rade vrlo ozbiljno sa njima, a u NBA kada dodju oni dobijaju priliku za ozbiljan ugovor. Na njemu je da radi kao lud ili se zeza. Nece njega trener mnogo forsirati ako on ne zeli, dodje brzo drugi igrac a ti aj u razbojnu ligu, Evropu gdje god.
Г

Горан Хаџи-Боричић

pre gotovo 2 godine

Немој ни ти, иди, гледај неки ријалити...
S

Srbija Majka

pre gotovo 2 godine

Ja se apsolutno slazem sa konstatacijom da NBA kosarka kada su u pitanju takticke finese nije ni blizu Evropskom prustupu trenera i samoj odbrani koja se igra. Ali isto tako dominacija crnih kosarkasa i njihova fizicka superijornost u odnosu na Evropu je nemjerljiva i samim tim individualizam dolazi do izrazaja a i takticke zamisli. Naravno da je Jokic fenomen ali on je jedan i koristi svoje kosarkasko umjece i inteligenciju da sakrije svoje nedostatke a vrlo bzo ce mo imati priliku i da ga vidimo u reprezentaciji i kako ce to izgledati kada se budu pravile odbrane na njemu. Da mi se NBA ne svidja a i vecini to je cinjenica...jer je poslije 2000-tih polako postao samo sov biznis i sport u kojem se bilduje individualna statistika pojedinaca. Odbrana koja skoro uopste i ne postoji i sve se svelo na sut za tri poena i poneki potez vrijedan divljenja. Mislim da poslije one ere Bulsa i Dzordana ja vise nisam gledao neku senzacionalnu i kosarku koja pljeni svojom igrom na granici faula i kontaktom koji se dozvoljavao bez da se odmah svira faul. Sada su igraci zasticeni kao bjeli medvjedi i sve vise kosarka postaje da lici na odbojkaski mec gdje se kontakt i nedesava izmedju igraca.
G

Glupooooost

pre gotovo 2 godine

Ne sjecam se da sam nekad procitao vise gluposti na jednom mjestu. Ajde da je neki laik ovo sve ispricao. Ali covek koji je citav zivot u kosarci ovo da kaze? Nevjerovatno...ili se covjek sprdao ili on pojma o kosarci nema. Reci da dzejson kid ne zna nista o kosarci? Hahahahaha...o Boze...jedan od najinteligentnijih igraca koji su ikad igrali...a kao trener,sa jednom sasvim prosjecnom ekipom dalasa je stigao do finala konferencije...bice da bas pojma nema? Sto se Bobija tice,apsolutno sve je pogrijesio. Covjek bas ne moze da igra nba. I ne samo zbog pick and rolla,vec i zbog run and gun kosarke,zbog igre u tanziciji...Boban jeste u napadu igrac koji tesko moze da se cuva,pogotovo u evropi...zato sto za razliku od NBA u evropi nema 3 sekunde u reketu i zbog toga evropa mnogo vise odgovara Bobanu. Sto se tice Bjelice i njegove igre u evropi,jos jedna glupost...tvrdim da bi covjek dominirao...
h

h00die

pre gotovo 2 godine

Vlade je dobar strucnjak i jako harizmaticna osoba, ali ovo mu bas ne treba. On prosto kao da nije svestan na kom se nivou igra kosarka u nba danas, i koliko su se stvari promeniile u poslednjih 15ak godina. Igra se mahom small ball kosarka sa jako puno tranzicije i puno sutnutih trojki... Bobi tu nema sta da trazi, da se ne lazemo. Da li Vlade hoce da kaze da je i Greg Popovic neznalica jer mu Bobi takodje nije imao gotovo nikakvu ulogu u timu. Mislim stvarno.
i

istina

pre gotovo 2 godine

nba je cirkus u odnosu na evropu sto se i vidi po reprezentacijama, americke selekcije nikad nisu osvojile medalju na nekom ekipnom turniru
Л

Ложач

pre gotovo 2 godine

Далеко од тога да амерички тренери не знају о кошарци, нарочито доктор исте Џејсон Кид! Али преко баре кошарка није спорт него бизнис, као што су бизниси вакцинација и стенд вит укрејин!
c

cccc

pre gotovo 2 godine

pa sto taj doktor kid nije osvojio neki prsten kao trener. dalas prosecna ekipa.
Đ

Đuroviću

pre gotovo 2 godine

Demencija? U zadnje vreme lupa kao maxim...
K

K R O J F

pre gotovo 2 godine

Pročitah tekst. Osim Bobija i da Američki treneri žvaću žvaku i kažu gud džab korektan intervju.
S

Soichiro

pre gotovo 2 godine

U tranziciji igra trpi sa jako visokim igracem... Nba igra dosta tranzicije... Ovi sutnu na kos a bobi nije predao pola.
G

Goster

pre gotovo 2 godine

Sta covjek nalupeta....
D

Dinosaurus

pre gotovo 2 godine

Jeste da Bobi za 4 minuta 6 poena i 3 skoka ali ekipa primi 5 trojki za ta ista 4 minuta. Covek nije svestan koliko se promenila geometrija terena, Karija moras da juris i na pola terena ne mozes da spakujes sve u reket kao nekad i to je to. Kaze sto Jokic ne igra samo ledjima. Pa mnogo je teze cuvati igraca koji ti rasiri odbranu nego koga stalno hranis na niskom postu. Voleo bih njega da vidim kako ce da se gura sa Bikanjama 40 minuta po utakmici 100 utakmica u sezoni. Bobi bi bio vrh za NBA da je rodjen 10 godina ranije. Prica o tome kako Jokic ne bi mogao da igra u Evroligi je pacerska. Mirotic bio MVP a u NBA-u bio u najboljem slucaju 4ta opcija u napadu i prosecan defanzivac. Dodje Sved koji igra 10 minuta po utakmici u San Antoniu i narednih 10 godina pravi decu kao da je Jordan po Evropi mani me tih prica.
e

ecka siti

pre gotovo 2 godine

I sada neki lik pod nikom "dinosaurus",prosipa pamet i pravi se da zna bolje od coveka koji se 60 godina bavi kosarkom profesionalno. . .
K

K R O J F

pre gotovo 2 godine

Čestitke na komentaru.
G

Gost123

pre gotovo 2 godine

Pa ni Jedan centar ne čuva Karija
D

Dinosaurus

pre gotovo 2 godine

@ecka siti Postovanje za 60 godina u kosarci ali kosarka od pre 5-10 godina i danas su nebo zemlja. Pogledaj finale Majami Dalas i gde stoje igraci na terenu i kako se krecu i pogledaj Boston Golden stejt. Danas specijalista gubi ulogu. Po intervjuu mozes videti da nije pogledao 5 nba utakmica ove sezone. Kosarka se promenila onog trenutka kad su shvatili da sa 40% suta za 3 sa 100 poseda lopte, kolko u proseku imas na utakmici dajes 120poena. Da bi dao 120 poena sa 100 poseda, moras da sutiras 60% za dva. Sta je lakse odluci sam.
G

Gosttrrrtrrttrrrr

pre gotovo 2 godine

kaže doktor šta će Jokić na vrhu kapice😂😂😂 pa ništa doktore možda da šutira sa poludistance gde je smrtonosan sa procentom od 70%, kao što je i radio do sada
G

Gosttttr

pre gotovo 2 godine

Ne zna Dzejson brate nista o kosarci, pojma nema, jedino sto je drugi po broju asistencija u istoriji nba, to moze svaka budala bez mozga da postigne
P

Pera genije

pre gotovo 2 godine

To ako je neko bio vrhunski igrač u opšte ne mora da znači da će biti i vrhunski trener.

Dj_97

pre gotovo 2 godine

@Pera genije A Džejsonu Kidu govori čovek koji nije bio ni vrhunski igrač ni vrhunski trener, čak šta više, čovek ne može da pridje da gleda uživo NBA utakmicu, em što je prokockao em što je popio sve pare, pa sad lupeta li lupeta
P

Pfc

pre gotovo 2 godine

Istina ziva kad ti coveka od 2 i 28 ne znas da koristis onda pojma nemas
v

veseli 87

pre gotovo 2 godine

Rece covek i osta ziv!
s

svedok

pre gotovo 2 godine

Boban ima problem sa generalnom koncepcijom igre u NBA. Tamo se igra brza košarka i nema pozicionih napada. Onog trenutka kada su nacrtali polukrug u reketu i doneli pravila opredelili su se za taj stil košarke. Iskreno kroz sezonu sem plej ofa nema se šta videti sem zakucavanja, besomučnog šutiranja jednih te istih igrača. Kad se napravi neka smislena akcija cela dvorana je u transu. Tamo je košarka biznis i atrakcija a u Evropi se sve tempira na rezultat. Meni je bliža evropska košarka te je više pratim.
J

Jasno kao dan

pre gotovo 2 godine

Pa realno upravu je čovek. Pa Bobi u kojoj god ekipi kad je dobio bar 10 minuta isporuči dabl-dabl. Pa ne može mi niko reći da on nije produktivan za ekipu sa tim ciframa. E sad što ovi forsiraju svi catch and shoot u drugoj sekundi napada sa 10m to je nešto drugo što nije do Bobija...

Bojan Urosevic

pre gotovo 2 godine

Jeste I ja ne razumem Kida da mu Marjanovic ne moze imati minutazu makar 12 do 15 minuta Ali mi je Jos interesantnije da se javlja trener Koji sigurno 15 godina nije trener iako nije bio star.
G

Gostnnn

pre gotovo 2 godine

au kakva budala
n

norix

pre gotovo 2 godine

Covek je sve rekao tacno, svaku rec potpisujem
D

DekiSum

pre gotovo 2 godine

Bitno je da ti potpisuješ Mora da je istinito sve sto in govori onda 😂
V

VladaBgd

pre gotovo 2 godine

Izlupetarao se za sve pare. I on je jedan od trenera koji nema posao u Evropi. Više je vremena proveo na TV i portalima nego na terenu u poslednjih 10 godina!
R

Raqa

pre gotovo 2 godine

Volim da slusam Djurovica. Iskreno govori. Ne koristi fraze kao 99% trenera i igraca. Iznosi svoje misljenje, ima svoj stav o svemu. Njegova gostovanja su zanimljiva.
P

Poltergeist

pre gotovo 2 godine

Djurovicu, da bi komentarisao nba, trebas nekada da pogledas neku tekmu. Pa Marjanovic je defanzivno u rangu Kantera. Ne moze napraviti toliko dobrog ofanzivno koliko upropasti defanzivno, s tim da je Kanter vjerovatno jos i bolji napadac
G

Giggs

pre gotovo 2 godine

Ali njegovo vreme u košarci je prošlo,zato je stručni konsultant,a ne košarkaški trener... Malo je degutantno da komentariše Kida,koliko god bio u pravu.