Uprava napolje! Nezadovoljstvo u Zadru je veliko, ne pomaže ni Beograđanin...

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 19:54

Slovenci bolji i derbiju začelja

Zadar je razočarao u premijeri pred svojim navijačima u Jadranskoj ligi, Krka je došla do pobede u novoj sezoni.

Slovenački tim je u Zadru slavio 85:80 i iskupio se za poraz od FMP-a u prvom kolu pred svojim navijačima. Bio je ovo duel dva tima kojima se predviđa borba za opstanak, a Krka je pokazala da je za nijansu u boljoj formi ušla u novu sezonu. Izgleda da će ovo biti još jedna razočaravajuća sezona za ljubitelje košarke u Zadru koji važe za jedne od najstrastvenijih na prostorima bivše Jugoslavije. Koliko je nezadovoljstvo košarkaških navijača u Zadru, najbolje govore skandiranja na kraju meča kada je publika skandirala „uprava napolje“. Ali, već dugo vremena je ovaj klub košarkaški bolesnik čije ozdravljenje nije na vidiku.  

Izabrane vesti

Krka je vodila u skoro celoj prvoj četvrtini, ali potom su Zadrani preokrenuli i imali prednost u drugom, trećem i većem delu četvrtog kvartala igre. Ipak, Krka je u poslednjih pet minuta meča uspela da preokrene i stekne nedostižnu prednost. osam poena razlike u poslednjem minutu je ujedno bilo i najveće vođstvo Krke u celoj utakmici. Zadara je u dva navrata u drugoj i trećoj četvrtini takođe imao osam poena prednosti, ali nije uspeo da izdrži do kraja.

Amrikanac Glen Kozi i iskusni Jure Balažic su sa po 14 poena bili najefikasniji u pobedničkom timu, 13 poena je dodao bivši Zadrov igrač Ivan Ramljak, 11 naš Marko Jošilo, a 10 Luka Lapornik. Kod Zadrana je ubedljivo najbolji bio Beograđanin Stefan Fundić sa 24 poena, dok je Ivan Siriščević ubacio 17.

ABA LIGA - 2. KOLO

Petak

FMP - Mega Bemaks 98:79
/Rit 23 - Atić 21/

Subota

Primorska - Partizan 68:56
/Heris 17 - Zagorac 10/

Mornar - Igokea 92:78
/Pulen 22 - Stević 15/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Cibona 79:70
/Miler-Mekintajer 24 - Vucić 17/

Crvena zvezda - Budućnost 81:89
/Gist 27 - Martin 17/

Ponedeljak
Zadar - Krka 80:85
/Fundić 24 - Kozi 14, Balažic 14/

(FOTO: ABA liga)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara