Luk Sikma i Stefan Lazarević (Star Sport)
Luk Sikma i Stefan Lazarević (Star Sport)

Upozorenje iz Berlina pred dolazak u Beograd: Test izdržljivosti protiv Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 17:23

"Vildoza i Nedović mogu da nam zatrpaju koš...", kaže jedan od najboljih igrača Albe Luk Sikma

Imperativ pobede stoji pred Crvenom zvezdom uoči utakmice 25. kola Evrolige. Poslednjeplasirani tim na tabeli, berlinska Alba stiže u Beograd, lišena realnih šansi da se nađe među najboljih osam timova. Crveno-beli bi nedostatak takmičarske ambicije morali da iskoriste kako bi podigli timsko raspoloženje pred završnih devet rundi u kojima će biti jači za Fakunda Kampaca.

Svesni su i u redovima Albe da će osvajač Kupa Radivoja Koraća u petak od 19.00 biti apsolutni favorit, iako je do ovosezonske pobede u Nemačkoj, Crvena zvezda bila u negativnoj seriji od sedam uzastopnih poraza protiv popularnih Berlinskih albatrosa. Trener Albe Izrael Gonzales pozvao je svoju ekipu na oprez.

Izabrane vesti

"Crvena zvezda izuzetno kombinuje talenat i naporan rad. Reč je o jako dobro vođenoj ekipi koja će istrčati na teren puna samopouzdanja nakon osvajanja Kupa Srbije. Iznad svega, moraćemo da vodimo računa da smanjimo broj izgubljenih lopti kako bi smo do kraja utakmice bili konkurentni za pobedu", upozorio je trener berlinskog kluba Izrael Gonzales.

Svestan je i jedan od najboljih, a svakako najuniverzalniji košarkaš Albe Luk Sikma, koji ove sezone u Evroligi prosečno beleži 7,4 poena, 5,1 skok i pet asistencija po utakmici, činjenice kolika opasnost preti od Zvezdinih bekova.

"Uvek je poseban osećaj igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu, posebno jer igraju odlično ove sezone. Igrači poput Nedovića i Vildoze mogu da budu nadahnuti do te mere da vas zatrpaju poenima, a Petrušev takođe igra odličnu sezonu. Biće ovo pravi test izdržljivosti za nas, ali radujemo se izazovu. Moramo da odigramo najbolje i da se nadamo da možemo da pobedimo", rekao je košarkaš Albe Luk Sikma.

Prvi meč ove sezone pripao je ekipi Duška Ivanovića rezultatom 84:88, ali tek nakon produžetka. U četvrtoj deonici Džejlen Smit je promašio šut za pobedu, a beogradski tim je to iskoristio da pobedi nemačkog predstavnika prvi put od januara 2015. godine.


tagovi

Alba BerlinLuk Sikma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara