Uniks čeka Partizanovu grupu, protiv Monaka za prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.02.20. | 20:37

Ruski tim je već obezbedio plasman u narednu fazu

Navijači Partizana uveliko prave kalkulacije oko konačnog plasmana u Grupi E top 16 faze Evrokupa i razmišljaju o potencijalnim protivnicima u četvrtfinalu. A tamo bi se crno-beli ukrstili upravo sa klubovima iz Grupe G u kojoj je situacija nešto jasnija nakon današnjih susreta. Uniks je u Kazanju savladao Ritas 82:69 i plasirao se među osam najboljih, dok je Monako pobedio Galatasaraj u gostima sa 91:79.

To znači da će Uniks u poslednjem kolu u sudaru sa Monakom odlučivati o tome ko će završiti kao prvoplasirani u grupi G.

Izabrane vesti

Veliku želju imao je tim Dajnijusa Adomaitisa da se iskupi pred navijačima za katastrofalno izdanje protiv Monaka prošle nedelje (gubili su 53:15 na poluvremenu, na kraju poraženi sa 25 razlike), sada je Ritas delovao znatno bolje, bar u uvodnih nekoliko minuta kada je imao blagu prednost.

Ipak, ekipa iz Kazanja stigla je do dvocifrene prednosti tokom druge četvrtine na krilima raspucanog Džamara Smita. Nisu igrači Ritasa ovoga puta psihološki pali nakon ozbiljnijeg vođstva protivnika, kao što je to znao da bude slučaj ove sezone, već su sve vreme bili na koliko-toliko pristojnoj udaljenosti. Tako je bilo sve do poslednja tri i po minuta, kada je Uniks definitivno prelomio meč koševima Jevgenija Kolesnikova i Erika Mekaluma. Bivši igrač Cedevite Eldžin Kuk, koji je u tim Dimitrisa Priftisa stigao pre nedelju dana, nije ulazio u igru, iako je bio na klupi.

Najkorisniji u pobedničkoj ekipi bio je Džamar Smit ubacivši 24 poena uz sjajnih 6/7 za tri poena. Pratio ga je Aleks Tajus sa 13 poena i šest skokova, dok je Mekalum dodao 12 poena. Sa druge strane, po 14 su ubacili Pako Kruz i Kemeron Berstou.

Što se tiče Monaka, on se revanširao Galatasaraju za poraz u prvom delu sezone, te je danas odneo važnu pobedu iz Istanbula. Od starta je ekipa Saše Obradovića pokazala da je došla po trijumf u Tursku, a Galatasaraj je samo na kratko imao prednost tokom prvog poluvremena.

Blistao je Džalil O'Brajan tokom čitavog meča, odigravši jednu od najboljih partija u sezoni. Turski tim je tokom dana dobio veliko pojačanje u vidu Džona Robersona, a na ovom susretu držao se Galatasaraj sve do početka poslednje četvrtine. Samo tri razlike vodio je Monako na ulasku u poslednjih deset minuta, a onda odjednom eksplozija i razlika je vrlo brzo otišla na +15, nakon čega nije bilo povratka za ekipu Ertugrula Erdogana.

Kod gostiju najkorisniji je bio O'Brajan sa 25 poena, Di Bost je postigao 18, dok je Jakuba Utara dodao 16 uz šest skokova. Kod Galatasaraja, Aleks Pojtres ubacio je 19 poena uz sedam skokova, Taj Vebster dodao je 18, a Zek Ougust 16 poena.

EVROKUP TOP 16 – 5. KOLO

Utorak

Grupa E

Trento - Darušafaka 75:95
/Blekman 22 - Lemb 14/

Grupa H

Andora – Huventud 90:89
/Todorović 15 – Prepelič 22/

Sreda

Grupa E

20.00 Virtus Bolonja - Partizan

Grupa F

Promiteas – Breša 67:56
/Mavrokefalidis 15 – Lakvintana 16/

20:15 Venecija – Oldenburg

Grupa G

Uniks – Ritas 82:69
/Smit 24 – Kruz 14/

Galatasaraj – Monako 79:91
/Pojtres 19 – O'Brajen 25/

Grupa H

20:45 Unikaha - Tofaš

(FOTO: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara