Foto: MN Press
Foto: MN Press

Umalo senzacija: Lukićev Nižnji stao na korak od eliminacije CSKA

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 16:33

Ipak, Armejci su uspeli da se izvuku na samom kraju - 79:75

Moglo je vrlo lako da se dogodi da CSKA ispadne u četvrtfinalu VTB lige i za to bi zaslužan bio Nižnji Novgorod Zorana Lukića. Uspeo je Nižnji čak da povede na samom kraju meča, ali je CSKA na krilima Danijela Heketa, Tornikea Šengelije i Vila Klajburna izašao kao pobednik u seriji sa 2:1. U trećem meču rezultat je bio 79:75.

Pokazao se odlično Nižnji u ova tri meča, danas je čak vodio u poslednjoj deonici posle odlične treće deonice, ali je ekipa Dimitrisa Itudsa na iskustvo uspela da se izvuče iz vrlo neprijatne situacije.

Izabrane vesti

To sve znači da će u polufinalu CSKA ići na Zenit u seriji koja će se igrati do tri pobede. U drugom polufinalu sastaće se Lokomotiva i Uniks i ta serija bi trebalo da krene u utorak.

Najefikasniji kod CSKA bio je Heket sa 22 poena, dok su ga pratili Šengelija sa 12 i Klajburn sa 11. Kod Nižnjeg su najbolji bili Komolov sa 22 i Astapkovič sa 14 poena. Šeferd je dodao 12.

Zaista može Nižnji da bude ponosan kakav je otpor pružio Armejcima, stigao do treće utakmice, poveo sa 63:62 u poslednjoj deonici, pa držao 67:67, ali ipak je evroligaš kvalitetniji i to se videlo u odsusnim momentima utakmice.

Od rezultata 67:67 CSKA je otišao na 73:67 i tu je meč definitivno prelomljen.

U tim momentima je Heket prvo pogodio sa poludistance, onda je Kurbanov dodao dva slobodna bacanja, a onda je na samom kraju Heket sa penala stavio tačku.

VTB LIGA, ČETVRTFINALE

CSKA - Nižnji 79:75 (2:1 u seriji)

/Heket 22 - Komolov 22/


tagovi

Danijel Heket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara