Košarkaš Ulma, Jago dos Santos (Screenshot - Youtube.com)
Košarkaš Ulma, Jago dos Santos (Screenshot - Youtube.com)

Ulm zatrpao koš Bona i stigao na korak do titule!

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.06.23. | 23:29

Ekipa Antona Gavela vratila rivalu za ubedljiv poraz u drugoj utakmici

Ulm je na korak do istorijske titule! Na težak poraz u drugom meču finala plej-ofa Bundesliga, ekipa sa juga Nemačke naplatila je Bronu sa kamatom. Predvođena sjajnim Karimom Jalovom, ekipa Antona Gavela zatrpala je koš rivala, stigla do druge pobede u finalnoj seriji, ali i na trijumf do statusa šampiona – 112:84 (26:18, 27:12, 27:32:29).

Potpuna dominacija domaćeg tima u trećoj utakmici. Dobio je Ulm sve četiri doenice, a posebno dominantan bio je u drugoj dobivši je rezultatom 27:12.

Izabrane vesti

Pitanje pobednika nijednog trenutka se nije postavljalo. Ulm je vodio od prvog do poslednjeg minuta, a u svakoj narednoj četvrini samo je uvećavao prednost. U drugoj polovini treće deonice stigao i do maksimalnih +32, ali je u četvrtom, daleko najefikasnijem periodu, ekipa Bona uspela da spusti zaostatak na -28.

Pobedničku ekipu predvodio je Jalov sa 24 poena, jedan manje ubacio je Brendon Pol, a Brazilac Bruno Kaboklo doprineo je trijumfu sa 20 poena. Njegov sunarodnik Jago dos Santos dodao je 14, uz sedam skokova i osam asistencija, dok je Džoš Houli ostvario tripli-dabl (13 poena, 10 skokova). Na drugoj strani prednjačio je Tajson Vord sa 24 poena, devet skokova i dve asistencije.

Četvrta utakmica na programu je u petak, 16. juna, od 20.30. Ulm će pred svojim navijačima imati priliku da ispiše istoriju.



tagovi

Košarkaška BundesligaUlmKK Bon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara