Košarkaška lopta (©MN press)
Košarkaška lopta (©MN press)

Ulm počeo Evrokup pobedom: Trento još i dobro prošao sa 24 izgubljene lopte

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 21:44

Trevion Vilijams uhvatio čak 16 lopti u dabl-dablu, Dakota Matijas najefikasniji sa 18 poena

Posle Hapoela i Ulm je otvorio Evrokup pobedom na svom terenu. Nemački šampion se dobro preznojio protiv Trenta koji je skupo prodao kožu i gotovo 35 minuta utakmica je bila otvorena za obe strane. Ulm je kaznio brojne greške italijanskog sastava i stekao nedostižnu prednost za konačnih 80:70 (16:18, 26:20, 18:16, 20:16).

Domaćinu je pripala penal završnica u kojoj su veću hladnokrvnost pokazali dvojica najefikasnijih Matijas Dakota i Trevion Vilijams. Rešili su sve bitne napade u odlučujućih pet minuta susreta, uključujući i Dakotinu trojku za 77:66 i kompletiranje serije 7:2 kojom je definitivno slomljen otpor gostiju. Ulm je uspeo da zadrži smirenost i do kraja sačuva dvocifrenu udaljenost kojom je i okončao susret.

Izabrane vesti

Dakota je meč završio kao najefikasniji sa 18 poena (5/12 iz igre, 3/8 za tri), dok je Vilijams uz 13 poena imao čak 116 skokova, od čega sedam u fazi napada! Žoržinjo de Paula koji je u Ulm stigao iz Brazila kao zamena za reprezentativnog kolegu i novog pleja Crvene zvezde Jaga dos Santosa, ubacio je 11 poena i podelio šest asistencija, uz po tri ukradene i izgubljene lopte, te dva skoka.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------

Trento je još i dobro prošao, kako je mogao s obzirom na 24 izgubljena poseda. Više od pola došlo je iz dobre odbrane Ulma, a s obzirom na to kako se Cedevita Olimpija sa sličnim učinkom provela u Tel Avivu, ovde je još Trento izvukao daleko prizemniji poraz.

Kod Trenta najefikasniji bio je Davide Alviti sa 15 poena, po tri asistencija i skoka, dok je Andrejs Gražulis imao 14 poena i sedam uhvaćenih lopti. Kamar Boldvin je zabeležio 11 poena, pet dodavanja i četiri skoka, mada je za tri šutirao 1/7.



tagovi

UlmKK TrentoEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara