©Starsport
©Starsport

Ubici Marka Ivkovića smanjena zatvorska kazna na 15 godina

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.12.22. | 12:03

Prvobitna presuda bila je na 25 godina, a već je odležao osam

Kadriju Aktašu, Turčinu osuđenom na 25 godina zatvora zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, ublažena je kazna na 15 godina robije. Kako javljaju turski mediji, kazna je smanjena zbog "olakšavajuće okolnosti" prihvaćene posle žalbe, odnosno toga što je i sam ubica zadobio povrede u incidentu pred utakmicu Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, 21. novembra 2014. godine.

Na novom saslušanju je najpre osuđen na 18 godina, ali je potom kazna smanjena za tri godine, prenosi "DHA".

Izabrane vesti

Saslušanju je prisustvovao i osuđeni Aktaš sa advokatima, a odbrana je čak tražila da odmah bude pušten iz zatvora jer je odležao osam godina.

"Iako je Srbima bilo zabranjeno da dođu na meč, došli su autobusima, sa oštricama u rukama. To su videla i stručna lica. Klijent je odreagovao u samoodbrani i bio zatvoren u kaznenoj ustanovi. Odležao je svoje, zahtevamo njegovo otpuštanje", istakli su advokati Ivkovićevog ubice.

Reč je dobio i Kadri Aktaš.

"Proveo sam u zatvoru osam godina. Napala su me tri-četiri čoveka. Imao sam džepni nož u ruci. Želeo sam da ga ubodem u nogu dok sam ležao na zemlji. Sećam se da sam zamahnuo nožem prema žrtvi. Zubi su mi bili polomljeni. Moje dete je išlo u četvrti razred osnove škole tada, a sada već studira na univerzitetu. Rekao sam porodici da želim da ih vidim i zahtevam da budem pušten", rekao je Aktaš.

To se ipak neće desiti, barem ne još.


tagovi

KK Crvena zvezdaMarko Ivković

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara