(©FIBA)
(©FIBA)

Ubedljivi i sigurni: Juniori deklasirali Izrael za prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.07.24. | 17:13

Orlići slavili sa 101:73 na zatvaranju prve faze Evropskog prvenstva do 18 godina

Tako se to radi! Moćno, ubedljivo, sigurno. A tako su juniori Srbije izgledali i igrali tokom cele grupne faze U18 Evropskog prvenstva u finskom Tampereu. Na zatvaranju grupe C su deklasirali vršnjake iz Izraela rezultatom 101:73 čime su kao prvoplasirani prošli u osminu finala gde ih u sredu čeka poslednjeplasirani iz grupe D (Litvanija ili Finska).

Odmah su naši košarkaši stigli do veće rezultatske prednosti. Već nakon prvih deset minuta su imali dvocifren plus (26:16), da bi na veliki odmor otišli sa prednošću od 48:40.

Izabrane vesti

Presudan period igre je bio treći kvartal u kojem su Orlići odigrali pre svega fantastično u defanzivi, dok ih je pride odlično slušao šut za tri (40 odsto). Do kraja susreta su uspeli da bez ikakvih trzavica privedu duel kraju.

U našim redovima je najefikasniji bio Andrej Kostić koji je upisao 14 poena i šest skokova, dok su po 12 postigli Savo Drezgić i Miloš Šojić. Dvocifreni su bili još Mitar Bošnjaković i Marko Tofovski sa 11 poena, s tim što je ovaj drugi uknjižio sedam skokova i šest asistencija.

Kod Izraelaca se najviše iskazao Rani Belaga sa 20 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Podsetimo, izabranici Vuleta Avdalovića su pre ovog meča, pobedili vršnjake iz Italije (78:72) i Letonije (93:82).


tagovi

Vule AvdalovićKošarka U18juniorska košarkaška reprezentacija SrbijeSavo DrezgićAndrej Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara