(Reuters)
(Reuters)

U Riju i Tokiju smo ih tukli, što da ne i u Lilu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 11:24

Košarkašice Srbije se od 13.30 sastaju sa Kineskinjama u okviru drugog kola Grupe A olimpijskog turnira

Novi izazov se nalazi pred ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije. Izabranice Marine Maljković danas od 13.30 očekuje druga utakmica na Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu. Protivnik je dobro poznat, u pitanju je selekcija Kine sa kojom su se naše devojke sastale na prethodna dva olimpijska turnira, ali i ovog i prethodnog leta u pripremnim periodima.

U svakom od njih su slavile što obećava pred novi okršaj koji bi našem timu mogao da posle pobede nad Portorikom (58:55) donese plasman među osam najboljih.

Izabrane vesti

"Imali smo pripremnu utakmicu sa njima i poznajemo ih dobro. Juče smo radile na stvarima kako da ih zaustavimo. Verujem da možemo da ih dobijemo. Smatram da imamo dobru taktiku. Na nama je da izađemo na teren i odradimo šta se traži od nas", istakla je Saša Čađo.

Azijska selekcijia je u prvom kolu izgubila posle produžetka od Španije sa 90:89.

"Znamo ih dobro. Igraju mnogo na niskom postu. Igraju brzo, imaju brze bekove. Radile smo vredno i verujemo u Marininu taktiku. Nadam se da će biti dobra utakmica, da ćemo dati naš maksimum i da će to biti dovoljno da pobedimo na kraju", zaključila je Ivana Raca.

Srbija je u Tokiju pre tri godine obezbedila plasman u polufinale pobedom protiv Kine 77:70, dok je pet godina ranije u Riju u grupnoj fazi rezultat bio 80:72 za naš tim. Ovog leta u Kortrajku na pripremnom turniru, Srbija je slavila sa 93:82 uz 16 poena Jovane Nogić i 14 Nadije Smailbegović, dok je prošlog leta u novobeogradskoj Hali Žerevica rezultat glasio 86:55.

U drugom duelu dana u Grupi A, od 11 časova u Pjer Moroa hali igraće Portoriko i Španija. Plasman u četvrtfinalu obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe na turniru.


KOŠARKA - OLIMPIJSKE IGRE (ŽENE)


Grupa A, sreda:



11.00: 1,85 Portoriko (hendikep - 20,5) Španija 1,85

13.30: 1,30 Kina 16,00 Srbija 3,90



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara