Kralj Cigana je ponovo kralj sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.20. | 08:50

Sudija prekinuo meč u 7. rundi

Uspeo je! Kralj Cigana je ponovo seo na bokserski tron. Jedan od najkontroverznijih boksera današnjice, Tajson Fjuri, postao je još jednom šampion sveta i to u velikom stilu, pošto je tehničkim nokautom srušio do sada nepobeđenog Dionteja Vajldera.

Tri puta je Fjuri tokom meča slao Vajldera na pod, u trećoj, petoj i sedmoj rundi, a kada je Amerikanac i treći put završio u horizontali, iz ugla američkog boksera poleteo je peškir u ring, pa je sudija prekinuo meč. Razočaravajući kraj za čoveka kojeg su mnogi videli kao najboljeg nokautera današnjice.

Izabrane vesti

A, Tajson Fjuri je još jednom pokazao nevernim Tomama da je nepredvidiv, da je majstor svog zanata, čovek zavidne bokserske tehnike i vanredne inteligencije, iako samog sebe predstavlja kao kakvu cirkusku atrakciju. Sve lekcije koje je mogao da nauči iz prvog duela sa Vajlderom, koji je završen nerešeno, Britanac je izvukao. I to stečeno znanje je majstorski preneo u ovaj drugi meč.

Pre prekida, sudije su debelo dale prednost Fjuriju: kod dvojice je vodio 59:52, kod jednog 58:53. To jasno govori koliko je bio ubedljiviji od rivala, koji je 11. put u karijeri branio šampionski pojas. I ponovo je Britanac osvojio titulu preko boksera koji je imao bar 10 odbrana pojasa, kao što je to pre četiri i po godine učinio kada je srušio sa trona Vladimira Klička.

Sada je Tajson Fjuri svoj sjajni bilans podigao na 30 pobeda i jedan nerešen meč, bez ijednog poraza. Ali, prvi put u karijeri je podigao WBC, najcenjeniji šampionski pojas. Šta sledi? Mnogi žele da vide svebritanski duel za ujedinjene krune, da svet ima samo jednog šampiona, a to bi doneo okršaj Fjurija i Entonija Džošue. Ipak, kao što je sam Tajson najavio posle meča, najrealnije je da vidimo i treću njegovu borbu sa Diontejom Vajlderom, jer Amerikanac, po ugovoru, ima pravo da je traži.

Sada je Fjuri taj koji diktira uslove. I valjda je naučio još jednu lekciju, koliko je teško pobediti sebe i vratiti se na tron, da ne dozvoli svoju propast kao kada je prvi put postao prvak sveta, pa tri godine potom nije ušao u ring.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara