Đoković: Dok god me poštuju, ne smeta mi kada navijaju protiv mene

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 17:44

„Ali, kada osetim nepoštovanje, postajem emotivan“, priznaje Novak

Posle razgovora sa Endijem Marejem, ispričao se Novak Đoković danas i sa Stenom Vavrinkom putem instagrama.

Švajcarac je došao na red kao logičan sagovornik nakon što su ga Novak i Endi „prozvali“ za šorts koji je nosio na Rolan Garosu 2015. godine, za koji su i ostali igrači rekli da je bio – čist horor.

Izabrane vesti

Jedno od glavnih Vavrinkinih pitanja Đokoviću, a koja mu postavljaju i novinari i navijači širom sveta je kako se nosi sa situacijom kada na mečevima protiv Nadala i pogotovo Federera većina navijača bodri njegove rivale.
Nije lako, ali dokle god osećam da me poštuju, bez obzira što navijaju za protivnika, ja sam ok s tim. Ali, postajem emotivan onda kada osetim da poštovanja nema. Znam da te reakcije prema publici na neki način obeležavaju moju karijeru i nisam ponosan na to, svestan sam da ne treba tako da postupamn, ali svi smo emotivni na terenu, tu smo sami, nema nikog na koga bismo mogli da se oslonimo“, ispričao je Novak.

Priznao je srpski as da se danas mnogo bolje nosi sa tim situacijama nego ranije tokom karijere.
Ranije su mečevi protiv Rodžera i Rafe bili teški za mene. Osećao sam da nije fer, da bi trebalo da imam više podrške i trošio sam mnogo energije da bih se izborio sa tim. Ali, uz iskustvo sam naučio da to prihvatim i sada uspevam da enegiju kanališem u kvalitetne udarce u meču“.

Pitao je Vavrinka i koji su porazi najteže pali Đokoviću, a odgovor je bio očekivan.
Jedan je bio protiv tebe, finale Rolan Garosa 2015. godine, a drugi opet protiv tebe, u Njujorku 2016. Ne znam zbog čega, ali uvek me razbesniš“, našalio se Novak.

Dodao je najbolji teniser sveta da su mu ti porazi teško pali naročito iz razloga što su bili – preslikani.
Počeo sam dobro, osvojio prvi set i onda u nekim tesnim gemovima drugog seta gde sam imao šansu, ti si se podizao i onda odlazio iznad mog nivoa i pobeđivao. Da si jednostavno bio bolji, ne bih mogao da budem previše ljut, samo da to prihvatim i kažem „svaka čast“, ali sam bio besan na sebe jer sam dva puta dozvolio istu stvar. U oba meča sam imao šansu da osvojim drugi set, a onda bih verovatno dobio i meč i zato sam bio ljut na sebe“, iskreno je ispričao Novak Đoković.

Teniska sezona je i dalje u prekidu, a kada će se majstori belog sporta vratiti na terene, to niko u ovom momentu ne zna. Sada je i Ju Es open na ivici da bude otkazan...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara